Büyükşehir Belediyesi önünde toplanlan 300’e yakın kişi, "İzmir’de Adalet istiyoruz" sloganı attı. CHP'li Kamer Genç, iddianemede yer alan Balkan Festivali ile ilgili kısma dikkat çekmek için eylemde de soruşturma yapmak için Başbakan'dan izin almak gerekeceğini anlatırken, "Bu Türkiye'deki en faşist, bir diktatörlük kanunudur. Yani, Tayyip Erdoğan siyasi rakiplerini öldürtürse, ya da bu kişiler eroin kaçakçılığı yaparsa ’Ben görev verdim’ diyebilecek. Bu kişiler soruşturmadan kurtulacak. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle kanun yoktur. Saat 06.00’da çıktı. Daha kanun yayınlanmadan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onayladı. Biz Türk milletini size ezdirmeyeceğiz" dedi. Başbakan Erdoğan’ın PKK’yle görüştüklerinin ispat etmeyenler için "Alçak ve namussuz" dediğini belirten Genç, "Şimdi ne oldu? Görüşme için görev verdiği ortaya çıktı. Şimdi bu alçak ve namussuz meselesini nereye göndereceğiz" diye devam etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye’nin sayılı büyük belediyelerinden olduğunu belirten Genç, İzmir’de de AK Parti'ye boyun eğmeyen insanlar olduğunu söyledi. Genç, "Çok iyi hizmetler yapan dünyanın beğenisini kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yok etmeye çalışıyorlar. 'Suistimal' adı altında insanları içeri almaya çalışıyorlar. Hepsi yalan ve iftiradır. İstanbul ve Ankara Belediyesi'nin binlerce suistimal dosyası, Danıştay’ın verdiği soruşturma izinleri var. Niye bunları almıyorlar? Boyun eğmeyeceğiz. Mücadelenin yanındayız. Adaleti yoketmeye güçleri yetmeyecek" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise Aziz Kocaoğlu ile ilgili İzmirliler'in, milletvekillerinin kefil olduklarını söylediklerini belirterek "Herkes tanıyor da; Savcı tanımıyor. Tanımayan savcılar siz hangi memlekettensiniz? Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı mısınız? Yoksa bir yerden aldığınız emirleri yerine getirmek için tayin edilmiş memurlar mısınız? Cevabı İzmir arıyor" diye konuştu.

"ÖZEL KORUMA YASASINA İHTİYAÇLARI YOK"

Büyükşehir Belediyesi tutuklu yakınları ise yaptıkları açıklamada Özel yetkili mahkemelere karşı çıktıklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve tutuklu yakınlarının ne yetkili kişilerin kefilliklerine, ne de özel koruma yasalarına ihtiyacı olmadığını belirten tutuklu yakınları, "Aziz Kocaoğlu ve tutukluların böyle bir talep ve beklentisi de yoktur" dedi.



UB(İÖ/İD)