Merkez Nilüfer İlçesi mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, kurumdaki yeni yapılanmalarını anlattı. Güvenlik konseptinin değiştiğini ve polislerin karakolda değil halkın arasında durması gerektiğini kaydeden Kahya, muhtarların en çok isteklerinden birisinin de polis merkezi yapılması olduğunu söyledi.

Sadece binanın güvenliğe katkısının olmadığını hatırlatan Kahya, şöyle dedi:

"Sokaktaki polis, ekip sayısının artırılması lazım. Karakollarda çok fazla israf var. Personel, araç- gereç, elektrik, su temizliğe varacak kadar büyük israf var. Güvenlik için her şey yapılabilir, bu israf sayılmaz ama gereksiz bir anlayış diye düşünüyoruz. Çağdaş ülkelerde polis mümkün olduğu kadar kendini belli etmez. Ancak bizde ne kadar siren tepe lambası görülürse şehir o kadar güvenli sayılıyor."

"HER PARSEL BAŞINA BİR POLİS EKİBİ"

Çağdaş ülkelerde tek polis ekibinin görülmediğini ifade eden Kahya, şöyle devam etti:

"Biz de bu noktada fazla polisi afişe etmek istemiyoruz. Çok fazla resmi görevler yüklemiyoruz. Çok fazla polis merkezi yapmak istemiyoruz. Çok fazla ekibe ulaşmak istiyoruz. Bunu sağlamak için polis merkezilerini azaltma gibi konseptimiz var. Nezarethanede bir görevli, telsizin başında bir polis, kapıda, orada, burada polis var. İfade alan arkadaşlar var. Baktığınızda çok fazla polisi çok fazla ekonomik kullanmadığımızı düşünüyoruz. Mahalleleri parselleyip her parsel içine ekip koymayı planlıyoruz. Ekibin en uzak yere 4 dakikada ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz."

"ÇELİK KASAYA PARA KOYMAYIN"

Halkın genellikle çelik kasaları güvenli olarak gördüklerini ancak hırsızların artık bunları açma yerine olduğu gibi götürdüğünü hatırlatan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Çelik kasa kesinlikle güvensiz. Kasalara koyacağınız günlük şeyler olsun. Akşamları bırakıp gidiyorsunuz. Onun için kasalarda fazla para koymayın. Tatillerde özellikle kasalara para koymayın. Lütfen paraları bankaya yatırın" dedi.

Çocuklara yönelik çalışmaları olduğunu bildiren Emniyet Müdürü Kahya, 'suçlu çocuk' değil, 'Suça itilen çocuk' olduğunu vurguladı. Ailesi tarafından sahipsiz bırakılan çocukların kimle oturduğunun belli olmadığını belirten Kahya, "Sokakta çalışan 614 çocuğumuza özellikle sporu sevdireceğiz. Tüm alanlarda yetiştirmeye çalışacağız. Bunlara şehrin turistik mekanlarını da gezdireceğiz. Bu çocukları yüzme havuzlarına götüreceğiz sinemaya tiyatroya götüreceğiz" diye konuştu.



HT(FK/İD)