Bursa'da, Emniyet Müdürlüğü'nün yanı sıra Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Spor Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin de destek verdiği 'Geleceğine Sporla Hayat Ver' projesi için Hilton Otel'de toplantı düzenlendi. Sokakta çalışan 614 çocuğun da katıldığı toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, projeyle çocukların sosyalleşmelerini sağlayarak, suça itilmelerini engelleyeceklerini söyledi. 5.5 yıl Emniyet Müdürlüğü yaptığı Malatya'da benzer projeyle 850 çocuğun topluma kazandırıldığını kaydeden Kahya, gelecek birkaç yıl içinde Bursa'da sokakta çalışan veya yaşayan çocuk kalmayacağını belirtti.

'SOKAKTA SUÇ VAR'

Kahya, proje kapsamında kazanılması düşünülen çocukların, kenar mahallelerde yaşayan ailelerin çocukları olduğunu ve aile bütçesine, mendil satarak, arabaların camlarını silelerek, baskülle tartı yaparak katkı sağladıklarını söyledi. Kahya, "Bu çocuklar sokakta satış yaptıkları sürece tehlike ve risk altındadırlar. Kötü niyetli kişiler bu yavruları rahatlıkla suçun içersine sürükleyebiliyorlar. Biz onların okumalarını, sosyalleşmelerini sağlayacağız. Her birini, gerekli eğitimi almış, topluma faydalı bireyler haline getirmeyi düşünüyoruz. Aksi halde onlar madde bağımlısı ve potansiyel suçlu olabilirler" dedi.

ETKİNLİKLERE SERVİSLE GETİRİLİP GÖTÜRÜLECEKLER

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, proje kapsamında 30 polisin görev yapacağını söyledi. Her meslektaşına ortalama 20 çocuğun düştüğünü belirten Kahya, "Her çocuktan sorumlu polis memuru var. Onları sabahları evlerinden servislerle alacağız. Kendilerine sevdikleri branşlarda sporlar yaptıracağız. Eğlendirecek etkinliklerde bulunduracağız. Eylül ayına kadar projeyi sıkı bir şekilde sürdüreceğiz. Ardından okula başlayacaklar ve aktivitelerimiz devam edecek" diye konuştu.

Otelde atari ve bilardo oynayan, kendilerine ikram edilen yimeklerden yiyen çocuklar polisler tarafından servis araçları ile evlerine bırakıldı.



ST(FK/CK)