Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Bursa Şubesi'nde son zamanlarda Bosch Rexroth Fabrikası'ndaki yetki devri ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu. Bosch Rexroth Fabrikası'nda işçi sayısında üstünlüğü kendi sendikalarında olduğunu öne süren Serdaroğlu, buna rağmen yetkinin Türk Metal Sendikası'na verildiğini söyledi. Burada işçilere haksızlık yapanların bedelini ödeyeceklerini anlatan Serdaroğlu, sonunda yetkinin resmi olarak Birleşik Metal İş Sendikası bünyesinde olacağını iddia etti. Bugün yapılanlarla ilgili gazetelere ilan verdiklerini söyleyen Serdaroğlu, şöyle konuştu:

"’Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı suç işliyor’ dedik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın eğer yüreği varsa, Bursa'da birçok insan onu tanır ve yürekli olduğunu da iddia ediyordur, yüreği varsa 'Ben, benim personelim suç işlemedi' desin. Bize gelsin izah etsin, kanıtlasın. Aksi takdirde suçun ortağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olacaktır" diye konuştu.

Serdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan destek alan bazılarının kısa dönemli sevinçler yaşadıklarını, işçilerin moralini bozarak kendi yanlarına çekmeye çalıştıklarını söyledi. Bu gibi durumlarla daha önce de karşılaştıklarını ifade eden Serdaroğlu, bunun İzmir'de son örneğinin yaşandığını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e de bunu anımsatan Serdaroğlu, "İzmir'de yaptığınız hatayı Bosch Rexroth'da da yapmayın. 'Bedelini ağır ödersiniz' dedik. Bosch Rexroth işçilerine de bu mutluluk nasip olacaktır" dedi.