Bursa ve bölgesinde hizmet veren hava ambulansı 2009 yılından bu yana görev yapıyor. Eksi 35'ten, artı 50 dereceye kadar hava sıcaklığında hizmet verebilen hava ambulansının, Türkiye'de en fazla hasta taşıyan hava ambulansı konumuna sahip olduğunu söyleyen Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan, 2009 yılından bu güne kadar 814 hastanın taşındığını ve ilk sağlık müdahalelerinin yapıldığını ifade etti.

EN YOĞUN KULLANAN İLLERİN BAŞINDA

Özellikle ulaşımda zorluk yaşanan, ya da acil olan vakalarda hava ambulansının kullanıldığına dikkat çeken Özcan şöyle konuştu:

"Hava ambulansları sağlık alanında önemli bir aşama ve Bursa'da bu hizmeti en yoğun kullanan illerin başında geliyor. Hava ambulansı sayesinde yüzlerce hastamız, anında müdahale ile sağlıklarına kavuştu. Hastalara müdahalede ilk 30 dakika çok önemlidir. Biz, hava ambulansı sayesinde hastalarımıza ilk müdahaleyi yaparak, sağlıklarına kavuşma imkanı sunuyoruz."

C-135 tipi ambulans helikopter her uçuşta 2 doktor, 2 sağlık çalışanı ve 2 pilotla görevlerine devam ediyor. Havada 3 saat kalabilen ve saatte 260 kilometre hıza ulaşabilen ambulans helikopter, vakalara profesyonel ekibiyle en kısa sürede müdahale ediyor. Hastaları hastanelere ulaştıran hava ambulansının kısa sürede olay yerine intikal ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, "Bu rakamlar çok önemli. Koordineli bir çalışmayla faaliyet gösteren ekibimiz, her türlü olaya sabırla ulaşarak can kurtarmaya çalışıyor. Helikopterin bölgemizde bulunması bizim için büyük bir nimettir" dedi.

IA(FK/COŞ)