Balkanlar üzerinden dün akşam saatlerinde gelen soğuk hava, önce karla karışık yağmura ardından da kara dönüştü. Kar yağışının en etkili olduğu yerlerden biri de kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ oldu. Zirvede dün 2 metre 60 santimetre olan kar kalınlığı, geceden beri devam eden yağışla 3 metreye yükseldi. Bursa merkezde de kar yağışı nedeniyle kent içi trafikte aksamalar meydana geldi.

Kar yağışı nedeniyle Bursa- Ankara Karayolu İnegöl İlçesi’nin Mezitler Mevkii'nde TIR devrilmesi sonucu, Bursa- Yalova yolunun da Bursa’ya geliş yönü yoğun tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları 14’üncü Bölge Müdürlüğü ekipleri, her iki yolun da yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa’nın Yenişehir İlçesi’ne bağlı 10, Kestel’in 10, Gürsü’nün 2, Osmangazi’nin 10, Nilüfer’in 10, Mudanya’nın 3, İnegöl’ün 70, Büyükorhan’ın 30, Orhaneli’nin 38, Mustafakemalpaşa’nın 20, Keles’in 5, İznik’in 12, Karacabey’in 5, Harmancık’ın 5, Gemlik’in 8 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare Köy Yolları Şefliği’ne ait 60 personel, 19 greyder, 4 kar bıçaklı kamyonla köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışıyla birlikte şiddetli poyraz da deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Bu sabah saat 09.30’da yapılacak Bursa- Yenikapı- Kadıköy ve Yenikapı- Bandırma deniz otobüsü seferleri şiddetli poyraz yüzünden iptal edildi.