Fulya Omaç / Çeşme


Enerji içeceği BURN sponsorluğunda gerçekleşen yarışmaya Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 120 sporcu katıldı. Yarışmacılar Freestyle (Serbest Stil) ve Course Race (Parkur Yarışı) disiplinlerinin yanında; Sup Race (Kürek Sörfü), ve Twin-tip (Slalom) (Open & Master & Grandmaster) kategorilerinde de yarıştı.



Nefes kesen görüntülere sahne olan yarışlar büyük ilgi gördü. Kiteboard sporuna tutkun tüm sporcuların katılımına açık yapılan yarışmanın ödül töreninde dereceye giren sporculara sponsorlar tarafından da çeşitli ödüller verildi. Course Race Erkekler ve Twin Tip Erkekler kategorilerinde Salih Alexander Çakır, Course Race Kadınlar ve SUP Board Bayanlar kategorilerinde Merve Ceylan, Freestyle Erkekler kategorisinde Taner Akyurt, Freestyle Kadınlar kategorisinde Nesligül Kocakıran, SUP Board Yarışı Erkekler kategorisinde Özgür Ceylan, Twin Tip Master Bayanlar kategorisinde Bilge Öztürk, Twin Tip Master Bay kategorisinde Volkan Günel ve Twin Tip GrandMaster Bay kategorinde de Kerem Mutlu birincilik elde etti.


ÇEŞMELİ SPORCU TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU


Babasının Liman Başkanlığı görevi nedeniyle Çeşme’de Kitesurfle tanışan ve 2007 yılından bu yana bu sporu yapan Alperen Beyli de Freestyle Erkekler kategorisinde üçüncü oldu. Beyli, ödül töreni sonrasında yaptığı özel açıklamada, daha önce de 2010 yılında yapılan Türkiye Şampiyonası’nda 30 yarışçı arasından freestyle klasmanı 20 yaş altı kategorisinde birincilik aldığını hatırlatarak, BURN Kiteboard Turkish Open 2013’de sponsorluk desteği olmadan da derece aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Rüzgarıyla meşhur Çeşme’nin kitesurf sporu için Türkiye’nin en ideal yeri olduğunu belirten Beyli, “Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı kitesurf plajlarından biri olan ve bu spora başladığım Pırlanta Plajı’nda hala antremanlarıma devam ediyorum. Çeşme’de yaşayan gençlerin kitesurf için oldukça müsait olan Çeşmemizde bu spora yönlenmesini, daha fazla sporcu yetişmesini ve desteğin de daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum.


Bu yıl sponsor desteği olmadan kendi çabalarımla hazırlandığım yarışta üçüncülük elde ettim. Ancak bir sponsor desteğim olursa önümüzdeki yarışlarda çok daha iyi bir derece alacağımdan eminim. Kitesurfü çok seviyorum ve emin adımlarla ilerliyorum. Amacım Türkiye ve dünyanın sayılı kitesurfçlerinden biri olmak. Bu yarışta bana desteğini esirgemeyen Kaan Ünsal ve Kerem Balık’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

BURN Kiteboard Turkish Open 2013 Toplu Sonuçları:

Course Race Erkekler
1. Salih Alexander Çakır
2. Ejder Ginyol
3. Enç Özen

Course Race Kadınlar
1. Merve Ceylan
2. Bilge Öztürk
3. Çisil Özen

Freestyle Erkekler
1. Taner Aykurt
2. Enç Özen
3. Alperen Beyli

Freestyle Kadınlar
1. Nesligül Kocakıran
2. Merve Ceylan
3. Çisil Özen

SUP Board Bayanlar
1. Merve Ceylan
2. Başak Erdal
3. Duygu Koca

SUP Board Yarışı Erkekler
1. Özgür Ceylan
2. Uğur İyigün
3. Salih. A. Çakır

Kiteboard’un Genç Yıldızı
1. Kortel Halis Konuk

Twin Tip Erkekler
1. Salih A. Çakır
2. Taner Aykurt
3. Çağan Armağan

Twin Tip Master Bayanlar
1. Bilge Öztürk

Twin Tip Master Bay  
1. Volkan Günel
2. Ogan Tüzel

Twin Tip GrandMaster Bay
1. Kerem Mutlu