Burdur'da 35 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Burdur Sivil Toplum Platformu, 2008 yılında durdurulan tren seferlerinin yeniden başlatılması için imza kampanyası başlatıldı. Platform tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulan standta 6 gün boyunca Burdurlular'dan imza toplanacak. Toplanan imzalar 26 Mayıs'ta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na imzalar gönderilerek Burdur'a tren seferlerinin yeniden başlatılması istenecek.

Kampanya hakkında bilgi veren Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan, TCDD'nin Burdur'da 1936 yılında başlatıp 72 yıl hizmet verdiği yük ve yolcu taşımacılığının AK Parti iktidarında, Temmuz 2008 tarihinde durdurulduğunu ve halkın 4 yıldır ucuz ulaşım olanağı sağlayan treninden mahrum bırakıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Halkımızın sesi olan Burdur ve Isparta'da örgütlü sivil toplum kuruluşlarımız, eş zamanlı imza kampanyaları düzenleyip, topladıkları imzaları Ulaştırma Bakanlığı'na iletmek üzere trenimizin bir an önce hizmete sokulması için çaba harcama kararı almıştır. Bu bağlamda halkımızı 21- 26 Mayıs tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda standa gelip imzalarıyla trenimize sahip çıkmaya davet ediyoruz."



OÖ(SU/İD)