Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay süren çalışmanın ardından yabancı uyruklulardan oluşan uluslararası bir şebekeyi belirledi. Bunun üzerine 5 Mart günü Fatih'te tespit edilen bir adrese operasyon düzenlendi. Baskında evde yapılan aramada 2 kilo 600 gram eroin, 708 gram afyon sakızı, 7,4 gram metamfetamin ve 5 terazi ele geçirildi. Soruşturma kapsamında İran uyruklu G.T.A., A.R., N.P., J.B., M.S., Y.S. ve Afganistan uyruklu İ.M., gözaltına alındı.

Gözaltına alınmamak için direnen Y.S'nin polise "Ben misafirim. Burada fazla kalmayacağım. Hiçbirşeyden haberim yok" dediği öğrenildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılardan Y.S.'nin midesinde uyuşturucu olduğu tespit edildi. Doktor kontrolünde yapılan müdahalenin ardından zanlının midesinden kapsül içinde bir kilo eroin çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şebekenin elebaşılığını G.T.A.'nın yaptığı ortaya çıktı. Zanlıların İran'dan midelerinde veya çantalarında getirdikleri uyuşturucuyu kendilerinin sattığı belirtildi. Şüphelilerin metamfetamini sadece İranlılar'a diğer uyuşturucuları ise Türkler'e sattığı sattığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan G.T.A., N.P., M.S. ve J.B. tutuklanırken A.R. ve İ.M. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


(BB) (FOTOĞRAF)