Olay, bugün saat 15.00 sıralarında Mimar Sinan Caddesi'nde Isparta Belediyesi'nin hemen yanındaki 3 katlı Belediye Halı Sarayı'nda, Ayhan Çankaya'ya ait dikim atölyesinde meydana geldi. Halı Sarayı'nın 3'üncü katındaki atölyede işyeri sahibi Ayhan Çankaya ve yanında işçi olarak çalışan Zekiye ve Muhammet Yüceer çifti, çalıştığı sırada buhar kazanı, gaz sıkışması nedeniyle patladı. Patlamanın şiddetiyle Çankaya ve Yüceer çifti yere savrularak yaralandı. Patlama nedeniyle çevredeki bazı işyerlerinin de camları kırıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Caddeyi trafiğe kapatan polis, güvenlik önlemi aldı. Atölyede çıkan küçük çaplı yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yaralılar sağlık ekiplerince dışarı çıkarıldı.

İlk müdahalenin ardından yaralılar, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Yaralılardan yüzüne ve çeşitli yerlerine cam parçaları saplanan işyeri sahibi Ayhan Çankaya'nın sağlık durumun ağır olduğu belirtilirken, hafif yaralanan Yüceer çiftinin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Isparta Vali Yardımcısı Niyazi Can, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Emniyet Müdürü Gürkan, patlanmaya buhar kazanındaki gaz sıkışmasının neden olduğunu söyledi. Olayda 3 kişinin yaralandığını kaydeden Gürkan, "İtfaiye ekipleri zamanında müdahale etti. Soğutma çalışması yapıldı. Olay yerinde incelemeler sürüyor. Can kaybı yok. Yaralıların tedavileri sürüyor" dedi.