Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğal Hayatı Koruma Şubesi meraklılar için 2011-2012 sezonunda Demirkazık Dağları'ndaki 15 yaban keçisinin avlanması için izin verildiğini duyurdu. Bakanlığın duyurusu üzerine dünyanın birçok yerinden av meraklısı bakanlığın internet sitesine başvurup, avlanmak istediğini bildirdi. Av meraklısı çok olunca da yaban keçileri için ihale usulüyle fiyat belirlendi. 15 keçiden biri için ihaleye giren Hırvat işadamı Neno Beara, 70 bin liraya ihaleyi kazandı. Bunun üzerine Türkiye'ye gelen Beara, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7'nci Bölge Müdürlüğü'ne ücreti ödedi.

Aladağlar Milli Parkı'nda gerekli işlemleri yapıp 5 günlük iznini de alan Beara, av için harekete geçti. Yanındaki görevliyle birlikte ava çıkan Neno Beara, 3 saat sonra da amacına ulaştı. Beara, Aladağlar Milli Parkı'nda doğal ortamlarında yaşayan 2 bin 600 yaban keçisinden birini tek atışta vurdu. Vurduğu tekeyi sırtlayıp görevlilerin yanına getiren Beara, avının standartlara uygun olup olmadığının belirlenmesi için merakla bekledi. Görevlilerce yapılan incelemede yaban keçisinin boynuz uzunluğunun 120 santimetre olduğu belirlendi.

Vurduğu 9 yaşındaki tekenin başında fotoğraf çektiren Beara, hayvanın trofesini (boyun ve baş kısmı) evinin baş köşesinde sergilemek için beraberinde götürdü.