Bekir Bozdağ, Kırıkkale Valiliği önünde Vali Ali Kolat ve il müdürleri tarafından karşılandı. Bozdağ, Valilik, Nur Cami inşaatı, Kırıkkale Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığına ziyaretlerde bulundu. Bozdağ, gazetecilerin Özal'ın ölüm nedeniyle ilgili basında çıkan bulgularla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız merhum Özal'ın ölümü her zaman üzerinde gizemler olan bir ölüm olarak anıldı. Bu güne kadar pek çok kişi bu konuda şüphelerini dile getirdi. Biliyorsunuz en son Cumhurbaşkanımız, bu şüphelere ilişkin pek çok konuların dile getirilmesi nedeniyle bu konunun araştırılması talimatını verdi. Araştırma üzerine ortaya çıkan raporun, bu şüphelerin daha da kuvvetlenmesine neden olması üzerine de Cumhuriyet Savcılığı bir soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde merhum Cumhurbaşkanımızın kabrinin açılmasına ve burada bir inceleme yapılmasına karar verildi ve bu çerçevede incelemeler yapıldı ve konu Adli Tıp'ta. Daha önce de biliyorsunuz bu konuda bir gazete manşet yapmıştı. Ama o zaman da Adl Tıp henüz kesin sonuçları açıklamamıştı. Bugün de bir başka gazetemizde bu konu dile getiriliyor. Özal'ın ölümüne neden olan hadiseler ile ilgili bir takım bulgular elde edildiğini kesin bir dille adeta izah eden bir yaklaşım var. Ama bu da resmi bir açıklama değil. Bu resmi açıklama bu raporun iletildiği Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacaktır. Soruşturmayı da benim bildiğim Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Dolayısıyla Adli Tıp Kurumu ulaştığı verileri, bilgileri ve elde ettiği sonuçları Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirecek. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bu rapor kamuoyu ile paylaşılınca, o zaman biz bu konu üzerinde daha sağlıklı bir değerlendirme yapma imkanı bulacağız. Şu andaki değerlendirmeler doğru olabilir veya doğru olmayabilir. İkisi de mümkün."

GENELKURMAY'IN MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA BAĞLANMASI

Bozdağ, Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması konusuna da değinerek, "Şimdi biliyorsunuz Anayasa Uzlaşma Komisyonu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışmalarını devam ettiriyor. Bu çalışmalar sırasında her parti Anayasaya ilişkin kendi görüşlerini komisyona iletiyorlar. Son olarak yasama bölümüne ilişkin çalışmalar yapıldı. Yürütme bölümüne ilişkin çalışmalar da devam ediyor. Genelkurmay, Başbakanlığı'na bağlı şu anda bir idari yapılanma mevcut anayasamıza göre. Tabi Ak Parti'den komisyon üyesi arkadaşlarımızın grubumuz adına hazırladıkları taslak metin içerisinde benim bildiğim kadarıyla Genelkurmay'ın yeni Anayasada Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması önerisi vardır. Demokrasimiz adına bu önemli ve tarihi bir adımdır. Umarız diğer partiler de bu noktada olumlu yaklaşım gösterirler" dedi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Bekir Bozdağ, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin yıldönümü nedeniyle mesajlar verdi. Bozdağ, "24 Kasım'ın iki ayrı önemli olayı birleştirmesi söz konusudur. Bir tanesi öğretmenler günü olmasıdır. Türkiye'nin geleceğini inşa edenler öğretmenlerimizdir. Türkiye'yi yönetenleri Türkiye'nin her alanında hizmetkarlarını yetiştirenler bu ülkenin bu günü ve geleceği için emek verenlerin başında en fazla gayret edenlerin başında öğretmenlerimiz geliyor. Onların fedakârlıklarıyla herkes gelişiyor, herkes bir anlamda yetişiyor, yetiştiriliyor. Bu vesileyle huzurunuzda öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

KERBELA ŞEHİDİ

24 Kasım'ın Muharrem'e de tekabül ettiğini belirten Bozdağ, "Muharrem biliyorsunuz peygamber efendimizin torunu, Hazreti Hüseyin efendimizin ve efradının, aile efradının Kerbela'da şehit edildiği gün. Bu da bizim için ayrı bir matem günüdür. Hazreti Hüseyin Efendimiz Peygamber Efendimizin 'Reyhanım' dediği, Peygamber Efendimizin cennette gençlerin efendisidir dediği, şehitler serdarıdır. Ehli Beyit'tendir. Dolayısıyla büyük bir matem günüdür. Ben bu vesileyle Kerbela'da şahadet makamına ulaşan Hazreti Hüseyin efendimiz başta olmak üzere onunla beraber şehit olan aile efradını ve bu güne kadar şehit olan tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet, şükran ve dua ile yad ediyorum" diye konuştu.



EG (AY/AAA)