DİSK Yönetim Kurulu üyesi ve DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı, sendikadan ayrılan iki yöneticinin Bossa Tekstil Fabrikası'ndaki işçileri sendika değiştirmeye zorladığını öne sürdü.  Üyelerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Muzaffer Subaşı, Tekstil İşçileri Sendikası Bossa Şube Başkanı Muzaffer Özbulut'un dün görevinden istifa ettiğini, Şube Sekreteri Sedat Çetin'in de sendikadaki görevinden bir süre önce ihraç edildiğini söyledi.

Sendikanın eski yöneticilerinden Recep Türkyılmaz, Özbulut ve Çetin'in, Bossa Tekstil Fabrikası'nda çalışan DİSK üyelerini baskıyla Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş Sendikası'na üye yapmaya çalıştığını iddia eden Subaşı, "İki yılı aşkın bir süredir sendikamızda birlik ve bütünlüğü bozmaya çalışanlar, üyelerimize baskı yaparak DİSK üyeliğinden çıkarmaya çalışıyorlar. Bossa işçilerini sendikasız ve toplu sözleşmesiz bir hale getirmeye çalışıyorlar. Ancak kazanan işçiler olacaktır" dedi.

'İŞÇİLER TEPKİ İÇİN İSTİFA EDİYOR'

Tekstil İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı'nın suçladığı eski Bossa Şube Başkanı Muzaffer Özbulut ise zorlama iddialarını yalanladı. Özbulut, "Bossa'da çalışan 1700 işçiden, 1038'inin ücreti, sendika üye aidatı kesilince asgari ücretin altına düşüyor. Bu arkadaşlarımızın ücretinde düzeltme yapılması talebi kabul edilmedi. Ayrıca toplu sözleşmede mesai ücretleri düşürülmek isteniyordu. Ben ve işçi arkadaşlarım bu duruma tepki göstermek için DİSK'ten istifa edip Hak-İş'e geçiyoruz" diye konuştu.