Bodrum ile Datça arasında 15 yıldır yolcu taşımacılığı yapan 48 yaşındaki Sani Yüzücü, 750 bin dolarlık yatırımla gemisini yenileyerek, Datçalı'ların yıllardır beklediği hayali gerçekleştirdi. Coğrafi konumu nedeniyle bir yarımada olduğu için 'Çıkmaz Sokak' olarak adlandırılan Datça’nın, hızlı feribot sayesinde deniz yoluyla çok daha çabuk bir şekilde Bodrum’a açılması, turizm çevrelerince de olumlu karşılandı.

20 yıldır denizcilik yaptığını söyleyen Sani Yüzücü, sahibi ve kaptanı olduğu 'Sunny' adlı feribotu kış sezonunda yenilediğini belirterek şunları anlattı:

"Daha önce 400 beygir gücünde iki motorla yolculuk yapıyorduk. İlk olarak geminin motorlarını Alman malı V-12 1000 beygir güçlü iki motor ile değiştirdik. Daha sonra geminin dizaynda bazı değişiklikler yapıldı. Yenilemenin ardından bugün Bodrum- Datça arasında ilk seferimizi gerçekleştirdik. Yarım yolla gelmemize rağmen 1 saat 15 dakika gibi kısa bir sürede Datça Körmen Limanı’na yanaştık. Bu süre önümüzdeki günlerde bir saate düşecek."

'DATÇA'DA TURİZM CANLANACAK'

Geminin 23 araç, 206 yolcu kapasiteli olduğunu belirten Yüzücü, "Artık yolcularımız da biz de rahat edeceğiz. Daha hızlı ve güvenli bir şekilde yolcularımızı taşıyacağız. Bu sayede Bodrum ile Datça arasında turizm hareketi canlanacak. Datça, Türkiye’nin ve Avrupa’nın gözbebeği. Datça’nın gelişmesi için elimizden geleni herkes gibi biz de yapacağız" diye konuştu.

1 Haziran’a kadar haftanın üç günü Bodrum- Datça arasında sefer yapılacağını yapılacağını kaydeden Sani Yüzücü, "1 Haziran’dan itibaren ise her gün seferlerimiz olacak. Sabah saat 09.30’da Bodrum’dan, 17.30’da ise Datça’dan hareket edeceğiz. 1 Temmuz’da turizm sezonuyla birlikte de sabah, öğle, akşam olmak üzere günde üç kez sefer yapılacak" dedi.



MÇ(İÖ/COŞ)