Bodrum'da aniden bastıran kavurucu sıcaklar nedeniyle yerli ve yabancı turistler sahilleri, otellerin havuz başlarını ve su parklarını doldurdu. Hava sıcaklığının güneş altında 39, deniz suyu sıcaklığının ise 19 dereceye ulaştığı Bodrum'da birçok turist de günübirlik tura çıkıp mavi yolculuğun tadını çıkarttı. Plajlarda ise kavurucu sıcak altında kendilerini kızgın kuma gömenlerle, su içerisinde tenis maçı yapıp plajda sereserpe güneşlenirken uyuyakalanlar, denizde ve havuzda öpüşenler renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Sıcaktan bunalan bir serçenin bir otelin havuz başında yıkanıp serinlemeye çalışması kameralara yansıdı. Ortakent-Yahşi beldesindeki dünyaca ünlü Camel Beach sahili ile Gümbet plajında adım atacak yer kalmadı. Okulların kapanması ile birçok yazlıkçı ikinci konutlara gelirken otellerdeki doluluk oranının da yüzde 90’ları aştığı belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, Bodrum'da hava sıcaklığının giderek artacağını, sağlık uzmanları ise özellikle yaşlı ve kilolu olanlara öğle saatlerinde zorunlu olmadıkça güneşe çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.