Bodrum 4'üncü Deve Güreşleri, bugün Kızılağaç Mevkisi'ndeki dolgu alanında yapıldı. Ege Bölgesi'nden 70 namlı devenin katıldığı güreşler büyük ilgi gördü. Ücretsiz olan güreşleri, Bodrumlular ile çevre ilçe ve beldelerden gelen yaklaşık 3 bin kişi izledi. Güreşleri izlemeye gelenler havanın güzel olmasını fırsat bilip piknik de yaptı, çalan davul zurna eşliğinde oynayıp, stres attı.

ABD'Lİ KOMUTAN RAKI İÇEREK İZLEDİ

Güreşleri geçen cuma günü ilçeye gelen ABD savaş gemisi 'USS Sullivans'ın Komutanı Yarbay Derick Armstrong da beraberindekilerle, bir kamyon kasasından izledi. Armstrong'a rakı, deve sucuğu ve çeşitli yöresel mezeler ikram edildi. Yaklaşık, yarım saat güreşleri izleyen ABD'li komutan, daha sonra alandan ayrıldı.

KOCADON'UN DEVESİ YENİŞEMEDİ

Büyük çekişmenin yaşandığı güreşler sırasında, hakemler azgın develeri ayırmakta zaman zaman güçlük çekti. Heyecanın dorukta olduğu güreşlerde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un müsabakalar öncesinde alanda gezdirdiği devesi 'Goca Bodrumlu' rakibi ile berabere kaldı.

HEDEF DEVE GÜREŞİ TURİZMİ

Deve güreşinin Bodrum'un simgesi haline gelmesini istediklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şöyle dedi:

"Amacımız, güreşleri uluslararası niteliğe taşıyıp, turizm amaçlı değerlendirmek. Turizmi yılın 12 ayına yaymak için tanıtımları yoğunlaştırdık. Kasım ve nisan ayları arasında yapılan 12'ye yakın deve güreşini yaklaşık 100 bin kişi izliyor. Bu ciddi bir potansiyel. Yabancı turistlerin de ilgisini bu güreşlere çekip, kış aylarında turlar düzenlemeyi düşünüyoruz."

YA(AÖ/COŞ)