Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün Bodrum Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 12 kişi savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, 2 kişinin ise sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Bodrum Cumhuriyet Savcılığı bugün sabah saatlerinde operasyonla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 16.09.2009 tarihinde başlatılan ve ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, suç işleme amacıyla örgüt kurup yönetmek ve örgüte üye olmak suçları nedeniyle 27.06.2011 tarihinde yapılan aramalarda elde edilen bilgilerin değerlendirilmesi sonucu 28.05.2012 tarihinde 2 ilde 12 ayrı adrese, delillerin elde edilmesi için operasyon düzenlendiği bildirildi. Polis ve jandarmanın desteğinde yürütülen operasyon kapsamında 71 kişinin şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığı belirtildi.

Operasyon kapsamında, 3 malzeme alım ihalesi, 25 işletmeden rüvşet alınması, 6 işletmede irtikap suçları ve bir haberleşme gizliliğinin ihlaliyle ilgili iddiaların araştırıldığı öğrenildi.



YA(İÖ/AAA)