Konya'da belinden rahatsızlığı bulunan  İfakat Geçer 3 yıl önce Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti. Burada böbrek yetmeziği teşhisi konulan İfakat Geçer, dializ makinasında tedavi görmeye başladı. Anadolu Üniversitesi Türk dili ve Edebiyatı Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Ceren Geçer, annesine böbreğini vermek istedi. Ancak, tahlillerde böbreği annesine uyuşmadığı için nakil gerçekleştirilemedi. Bu kez İfakat Geçer'in oğlu Muğla Üniversitesi Ağaç işleri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans eğitimi alan 25 yaşındaki Mehmet Geçer annesine böbreğini verme kararı aldı. Tahliller sonucu uyum sağlanması üzerine Mehmet Geçer'in böbreğinin annesine nakledilmesine karar verildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılan başarılı bir operasyonla Mehmet Geçer'in böbreği annesi İfakat Geçer'e nakledildi.

BUNDAN SONRA DAHA İYİ OLACAK

Mehmet Geçer, hiç tereddüt etmeden böbreğini annesine verdiğini söyledi. Geçer, "Canıma can katana canımdan can vermek çok güzel bir duygu. Keşke daha önceden böbreğimi verebilseydim ama bugüne nasipmiş. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anneme böbreğimi bağışladım. İnşallah bundan sonra daha güzel olacak. Başarılı bir ameliyatı gerçekleştirdikleri için hocalarıma çok teşekkür ederim" dedi.

"EN GÜZEL HEDİYEYİ ALDIM"

Yeniden sağlığına kavuştuğu için çok sevinçli olduğunu ifade eden Anne İfakat Geçer, ''Oğlumdan Dünya Kadınlar Günü'nde en büyük hediyeyi aldım. Kendi böbreğini bana vererek yeniden hayata bağladı. Çok sevinçliyim" dedi.

"ARTIK KANA KANA SU İÇEBİLECEK"

Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Mehmet Erikoğlu ise "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde oğlu tarafından bağışlanan böbrek hastamıza nakledildi. Hastamızın 51 sene boyunca aldığı en güzel hediye bu olsa gerek. Hastamız nakilden sonra günlük hayatına daha rahat şekilde devam edebilecek. Hayatı boyunca diyalize girmeden kana kana su içebilecek'' diye konuştu.



HK(İA/İD)