Melikgazi ilçesi Kiçikapu semtinde kendilerine tahsis edilen açık alanda pazar günleri tezgah açan bitpazarı esnafına, 4 ay önce Atpazarı bölgesinde yeni yer gösterildi. Ardından da Karacaoğlu Mahallesi'nde eski çöplük yakınındaki Bademlik bölgesine gitmeleri istendi. Bulundukları Atpazarı bölgesinden çıkmak istemeyen esnaf, Melikgazi Belediyesi'ne gelerek bir süre protesto gösterisi yaptı. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüşemeyen esnaf, Başkan Yardımcısı Mahmut Danacı'dan yardım istedi. Esnaf 71 yaşındaki Seracettin Boztepe, ekmek parası için bitpazarında çalıştığını belirterek ''Ben bu yaşta ne yapayım, çocukların karnını nasıl doyurayım. Biz eski yerimizde kalmak istiyoruz'' dedi.

Bitpazarında plastik leğen ve gömlek satan Zeytin Akay da kendilerine gösterilen yeni alana müşterilerin gelmeyeceğini öne sürerek, ''Bize mezarlığın yanını veriyorlar. Biz gömlekleri mezar taşlarına mı satacağız'' diye tepki gösterdi.

Zabıta ekipleri tarafından bina dışına çıkartılan esnaf, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a sorunlarını anlatacaklarını belirterek beklemeye başladı.



VD(OE/COŞ)