Alanya Belediyesi, ilçe merkezindeki işyerlerinin denetimini kolaylaştırmak amacıyla araç trafiğine kapalı alanlarda denetim yapılması ve ihbarların kısa sürede değerlendirilmesi amacıyla 4 kişilik 'Bisikletli Zabıta Ekibi' kurdu. İlk etapta Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü'ne 2'şer elektrikle şarj edilen akülü bisiklet alındı. Kentte bisiklet kültürünü geliştirmek amacı da taşıyan proje ile bisikletli zabıta ekibi, trafiğe kapalı ve turistlerin yoğun olduğu alanlarda görev yapacak.

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta Müdürü Ali Yenialp, tatil yörelerinde motorlu araçlar yerine bisiklet gibi sessiz çalışan ulaşım araçlarının kullanılmasının daha uygun olduğunu söyledi. İlk etapta 4 kişiden oluşan bisikletli zabıta ekibinin ihtiyaca göre artırılabileceğini belirten Yenialp, "Trafiğe kapalı alanlarda denetimlerin hızlandırılması ve şikayetlerin anında değerlendirilmesi için oluşturulan bu ekip hem diğer kamu personeline, hem de halkımıza örnek olması için güzel bir uygulama oldu" dedi.

Restoran işletmecisi Kadir Tanrıtanır ise "Alanya Belediyesi'nin bu uygulaması turistik işletmecileri de memnun etti. Trafiğe kapalı sokaklarda bu şekilde denetim yapılması turistleri de rahatsız etmiyor. Zabıta memurları da sıcak havada yürüyerek denetim yapmak yerine çevreye duyarlı bu ulaşım aracı sayesinde enerjisini daha ekonomik kullanıyor. Avrupa'daki sistemi Alanya'ya getiren belediyemize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.