Bingöl-Erzurum Karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde, polis aracının geçişi sırasında mayın patladı.

Patlamada 8 polisin hayatını kaybettiği, yaralı polislerin de Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi.

Can veren polislerden 3'ünün ismi belli oldu. Hayatını kaybeden polislerin isimlerinin Murat Toprak, Fatih Celayir, Samet Kıcalı, Şehymus Karakut, Osman Küçükdilan, Gökhan Kuzu, Cuma Mercimek, Ümit Yıldırım olduğu öğrenildi. Polislerin, dün Bingöl'ün Karlıova ilçesinde görülen KCK davasına takviye olarak giden polisler olduğu belirtildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada polis memurlarının Karlıova'daki asayiş görevinden döndükleri belirtildi. Açıklamada 8 polis memurunun olay yerinde can verdiği kaydedildi.

Saldırıda 1'i ağır olmak üzere 7 polis memuru yaralandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Saat,11.45 itibariyle şehit cenazelerimiz ve yaralılarımız Bingöl Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilmiştir. Yaralılarımıza gereken tıbbi müdahaleler Bingöl Devlet Hastanesi'nde sürdürülmektedir. Olay yeri ve çevresinde saat 10.15 den itibaren başlatılan operasyon devam etmektedir. Şehitlerimiz için rahmet, Yaralılarımız için şifalar dileği ile kamuoyuna duyurulur."