Ak Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu’nun eniştesi Rafet Çakırbay’ın cenazesine katılmak üzere Erzincan’a giden Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti İl Teşkilatı tarafından Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen Siyaset Akademisi programına katıldı. Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle başta olmak üzere vatandaş ve öğrencilerin katıldığı programda bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, Ak Partinin ustalık döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu hedefin açık ve net olduğunu belirterek, “ Nedir bu hedef? Türkiye 2023’te Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında 10 büyük ekonomi içerisinde olacak. Yani dünyanın birinci liginde finali oynamaya hazırlanan bir ülke haline gelecek. Türkiye’yi birinci lige biz soktuk. Türkiye bugün dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi. Nerden aldık? 23’ncü ekonomiden aldık. Bugün G-20 diye dünyada 7 milyon insanın geleceğini belirleyen, sorunlarını konuşan, küresel krizlere küresel barış getirmeye çalışan önde gelen ülkelerin arasında Türkiye vardır. Bunu Ak Parti iktidarı 9 yılda başardı. Şimdi biraz daha ileri. İlk on içerisinde yerimizi almak. İşte siyaset akademisin konusu da bu 'Lider ülke Türkiye” dedi.

Liderliğin Türkiye için Türk milleti için yeni ve yabancı bir şey olmadığını anımsatan Bakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bu millet bu işi 600 yıl yaptı. Ama öyle bir şekilde yaptı ki dünyaya insanlığa örnek olacak şekilde yaptı. İnsanlara zulüm etmeden onlara esaret altına almadan, dinlerini dillerini değiştirmeden, bulundukları ülkede, üç kıtada özgür rahat huzur içerisinde yaşamalarını da sağlayarak onların hayat sürmesini temin etmiş medeniyetten bahsediyoruz. Osmanlı'nın tarih sahnesinden çekilmesiyle daha yüzyıl olmadı. Bakın dünyanın haline her yerde sorun var. Ülkeler arasında hatta bölgeler arasında akla hayale gelmeyecek anormal farklılıklar var. Bazı ülkeler çok fazla aç gözlülük yaptılar ve sömürgecilik anlamında hiç ama hiçbir fırsatı kaçırmadılar. 600 sene Osmanlı idaresinde kalan Madrid ülkelerini 50 yılda anadillerini unutacak ve hatta kendi dillerini resmi dil haline getirecek bir noktaya ulaştılar.“

Adalet akademisinin amacının bireysel başarı için siyaset olmadığını hizmet için siyasetin yaygınlaştırılması, hizmet siyasetsinin anlatılması olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, “9 yılda Türkiye’de dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek getiren Ak Parti iktidarı siyasete getirdiği kaliteyi siyasete getirdiği seviyeyi olabildiğince uzaklara bütün vatandaşlara anlatmaktadır. Sadece Türkiye değil, bugün çevremizde diktatör rejimlerden kurtulma başarısını gösteren bir çok ülke Türkiye’yi örnek olarak alıyor. Yönetiminde örnek alıyor, siyasette alıyor, uluslar arası diplomaside Türkiye’yi örnek alıyor. ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ anlayışı siyasette tekrar hakim olmaya başladı. Ak parti iktidarı ile, siyaseti menfaat için değil, insanımıza hizmet için, insanımızı yüceltmek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için siyaset yapıldı. Vaat eden, hemen kapından çıkınca vaadini unutan siyasetçilerden, vaat ettiğini yapan siyasetçilerin yetiştiği bir dönem ile bunu başardı. Ülkemiz kalkınma alanında, adalet alanında 50 yılda yapılamayan işleri 9 yıla sığdırmıştır“ diye konuştu.



RD (KS/RT)