Yalıkavak Beldesi'ndeki Clup Flipper Tatil Köyü içinde bulunan turizmci Ahmet Bayer'e ait villanın 7.5 metre yüksekliğindeki balkonundan, 2003 yılı Miss Model Of The World (Mankenler Kraliçesi) Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 günü saat 02.30 sıralarında, düşerek hayatını kaybetti. Baş'ın ölümünün ardından yakınları, mankenler kraliçesinin düşmediği, balkondan atıldığını ileri sürüp şikayetçi oldu. Yürütülen soruşturma kapsamında genç mankenin ölümü ile ilgili bugün flaş gelişme yaşandı. Bilirkişi raporuna göre, Baş'ın ölüm nedeninin atlayarak intihar değil, atıldığı tespit edildi. Gelişme üzerine Bodrum Cumhuriyet Savcısı Bülent Baki ile Baş'ın ailesinin Avukatı Cihan Çiçek, olayın yaşandığı  Yalıkavak Beldesi Tilkicik Koyu'ndaki Clup Flipper Turistik Tesisleri içerisinde yer alan yüzme havuzlu lüks villasında keşif ve inceleme yapıldı. Savcının incelemesinin ardından Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer jandarma eşliğinde Yalıkavak Jandarma Karakolu'na götürülerek ifadeleri alınmaya başlandı. Ahmet Bayer'in de yarın Bodrum Adliyesi'ne giderek savcıya ifade vereceği öğrenildi.

Aslı Baş'ın Avukatı Cihan Çiçek, keşif sonrası açıklamada bulundu. Çiçek, "Yaklaşık 2 yıldır büyük bir titizlikle incelediğimiz ve peşini bırakmadığımız olayda Aslı'nın intihar etmek için atladığı değil, atıldığı yönündeki iddialarımız, bilirkişi raporu tarafından da onaylandı. Bu konuda adalete güvenimiz tamdır. Baş'ın ailesi ve hukukçular olarak olayın tam olarak aydınlanmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU ATILDI İBARESİ

Ulusal Kriminal Büro tarafından verilen bilirkişi raporunda, özellikle Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili olarak 'Kadın düşmüyor, atlamıyor, atılıyor' ibaresi dikkat çekti. Olayda şüpheli olarak 2 veya 3 kişinin olabileceği belirtildi. Raporda ayrıca 'görüntü deşifrelerinde olay anında 2 veya 3 kişinin olduğu, bu kişilerin olay yerine yardıma gelen genç şortlu kişi bayan ve diğer bayanlar tarafından bilinen tanınan kişilerdir, reddi mümkün değildir' ifadelerine yer verildi.

BAYER NE DEMİŞTİ

Ünlü işadamı Ahmet Bayer ise olayın ardından savcılığa verdiği ifadesinde şunları anlatmıştı: "Aslı ile 2006 yılında tanışıp, arkadaş olduk. 3 ay öncesinde ise arkadaşlığımız ciddi ilişkiye dönüştü. Aynı akşam arkadaşlarım ve çocuklarımla bahçede oturuyorduk. Akşam yemeğinden yeni dönmüştük. Aslı bir ara odasına gitti. Yanımıza döndüğünde, kendisine daha önceden verdiğim kredi kartım, ehliyetim ve nüfus cüzdanımı getirip yandaki sehpaya bıraktı ve eşyalarını toplamakta olduğunu söyledi. Saat 02.00 gibi tekrar yanıma gelip, konuşmak istediğini söyledi. Biz de arkadaşlarımızın yanından ayrılarak aynı bahçedeki diğer masaya geçtik. Yaklaşık 15 dakika bazı manevi sıkıntıları olduğunu ve kendisine değer verilmediğini hissettiğini anlattı. Bunun üzerine ona, 'kendisine değer verdiğim için kızlarımla tanıştırdığımı' söyledim. Daha sonra gecenin bu saatinde bunları tartışmanın yararı olmayacağını belirtip, abisi Tayfun Baş'ın yanına gitme isteğini onayladım. 'Yengenle, abinle konuş. Rahatla, için dök. Gerekiyorsa İstanbul'daki psikoloğuna görün' dedim. 'Gideceğim ama ağabeyime değil, intihar etmeye' dedi. Cümlesini bitirir, bitirmez bahçe korkuluklarına koşup, balıklama kendini boşluğa bıraktı. Olay, saat 02.30- 02.45 arası oldu. Bayılmışım. Kendime geldiğimde saat 02.46'ydı. Hemen 112 Acil Servisi arayıp ambulans istedim. Doktor Buğra ve tesis doktoru Kazım Bey aşağı inip müdahalede bulundu. Ben, tekerlekli sandalyede olduğum için aşağı inemedim. Aslı, zaman zaman küçük meseleleri büyüterek sinir krizleri geçirirdi. Ama Bodrum'a geldiğinden bu yana geçen 3 haftada çok neşeli, mutlu ve enerji doluydu. Ancak, olay gecesi Havana restoranda masadan kalkarken, psikolojik sorunları için aldığı ilaçlar nedeniyle alkol alması yasak olmasına rağmen, bir şişeye yakın şarap içtiğini öğrendim. Daha sonra da bu tatsız olayı yaşadık."

 

YA (KÖ/RT)