Türk okçuluğunun tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen 'Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları', Dikmen Köyü Hafızın Düzü Mevkisi'nde yapıldı. Müsabakalara, Türkiye'nin yanı sıra, Moğolistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, İsviçre, Slovakya ve Yunanistan'dan 30 atlı ve 10 yaya okçu katıldı. Biga Kaymakamlığı ve Türk Okçuluk Federasyonu ortaklığında düzenlenen, Çanakkale Valiliği, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Ankara Topluluklar Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile gerçekleştirilen Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları'nın ana sponsorluğunu İÇDAŞ yaptı. Issız Adam filmi ile ünlenen ve İstanbul Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı ve oyuncu Cemal Hünal ile Fetih 1453 Filmi'nde İsa Paşa karakterini canlandıran Murat Sezal da okçuluk müsabakalarına katıldı.

İki kategoride gerçekleşen müsabakalarda, Yaya Okçuları 30, 45, 60, 75 ve 90 metre uzaklaşan puto ile 90 metre 'sabit puto atışları' yaparak müsabakalarını sonlandırırken, atlı okçular 'Memlük stili atışı' ile 'tabak atışı' yaparak müsabakalarını sonlandırdı. Biga Kaymakamı Fatih Genel ve Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan müsabakaya katılan yaya ve atlı okçuları tek tek gezerek başarı diledi. Kaymakam Genel ve Belediye Başkanı Özkan ata bindi. Kaymakam Genel, Memlük stili atış denemesi yaptı.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, okçuluk müsabakalarının Biga'ya bir hareketlilik getirdiğini ve uluslararası bir müsabaka yapılmasını sağladığını söyledi. Okçuluk müsabakalarına bu yıl Moğolistan'dan da geleneksel okçuların katıldığını hatırlatan Genel, büyük bir organizasyona evsahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu söyledi. Yarın (Pazar) Biga İlyas Bayram Stadyumu'nda yapılacak törenle okçuluk şenliklerinde dereceye giren yaya ve atlı okçular ödüllerini alacak. Törene ünlü oyuncu Cüneyt Arkın da katılacak.

 

BG (YY/RT)