Galatasaray Meydanı’nda 15.00’da toplanan yaklaşık 50 kişi, “Dün, çuval..! Bugün, sopa..! yarın..? Yaşasın tam bağımsız Türkiye” yazılı pankart açarak Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Topluluk yürüyüş sırasında, “Tayyip beyzbol oynasana”, “Tayyip Obama’ya one minute desene” diye slogan attı.

Taksim Meydanı’nda CHP Beyoğlu İlçe Başkanı İnan Güney yaptığı açıklamada, "Hepimizin yakından takip ettiği üzere Türkiye olarak çok zor günler geçirmekteyiz. Bir yandan her gün içimizi acıtan, artık tahammül edemediğimiz şehit haberleri, bir yandan komşu ülkelerdeki kanlı gelişmeler. Askerlerimizin başına çuval geçirilmesiyle başlayan AKP hükümetinin Amerikan güdümündeki basiretsiz dış politikaları, bugün ne yazık ki beyzbol sopasıyla verilen mesajlarla devam etmektedir. Milli onurumuzu kıracak bu söylem ve eylemler, AKP hükümeti tarafından duyulmamakta, görülmemekte ve sineye çekilmektedir. ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ esasına dayanan dış politika anlayışımıza aykırı sonuçlar veren ilkesiz, tutarsız ve hayalci varsayımlara dayanan yaklaşımlarıyla ülkemizin güvenliğini tehlikeye atan, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar bünyesinde barındırdığı en çapsız Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu’nu biran önce istifaya çağırıyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından yürüyüş boyunca taşınan siyah karton üzerindeki maket beyzbol sopasının, Dolmabahçe’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a gönderileceği duyuruldu.

(BB)