BEÜ Tıp Fakültesi'nin 2011- 2012 eğitim- öğretim yılında 7’inci mezunları olan 51 öğrenci için üniversitenin spor salonunda mezuniyet töreni yapıldı. Törene, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’de yeğeni Fatih Üstün’ün mezuniyet sevincine ortak olmak için töreni izlemeye geldi. Milletvekili Üstün yiğeni Fatih Üstün'e diplomasını vererek tebrik etti.

Tıp Fakültesi’ni 1'incilikle bitiren Vildan Özçakır’a, 2'nci Oğuzhan Aykurt ve 3'üncü Ayşe Yılmaz’a ödülleri verildi. Daha sonra Vildan Özçakır, okul kütüğüne isim plaketini çaktı. Vildan Özçakır öğrenciler adına yaptığı konuşmada eğitim sürecinde yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. Doktor adayları olarak günlerinin hemşire, doktor, personel üçgeninde kendilerine yer bulmaya çalışarak geçirdiklerini anlatan Özçakır, “Günlerimizi, hem kendisinden çok şey beklenen, hem de kendisine güvenilmeyen ara sağlık elemanı olarak geçirdik. Ayda 7-8 nöbet tutan, nöbet ertesi izni olmayıp 36 saat çalışan, sigortası ve maaşı olmayan birer sağlık elemanıydık. Her tıp fakültesinde olan bu sıkıntıların, düzeltilmesini umuyoruz” dedi.

HEVESİMİZİ KIRMAYA ÇALIŞAN SAĞLIK SİSTEMİNE TEPKİLİYİZ

Doktor olmanın heyecanını yaşarken gelecek kaygısı yaşadıklarını da aktaran Vildan Özçakır, “Bizi yıpratan, hevesimizi kırmaya çalışan sağlık sistemine tepkiliyiz. Günümüzdeki sağlık sisteminin yanlışları halkın gözünde hekimi suçlu pozisyona düşürmektedir. Bunun sonucunda da hasta yakınları korkusuzca hekime şiddet uygulamaktadır. Doktorları koruyacak ve bizlerin özlük haklarını güvence altına alacak bir yasal düzenleme hala mevcut değildir. Türkiye’de bir hekim gereğinden fazla hasta bakmakta, aralıksız 36 saat çalışmakta ve kısıtlı tıbbi olanaklara rağmen kendisinden mucizeler beklenmektedir. Bu koşullara isyan ettiği içinde yabancı doktorla tehdit edilmektedir” diye konuştu. Vildan Özçakır, konuşmasının ardından okul kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyerek tebrik etti. Rektör Özer, "Bu onurlu görevinizde, hiçbir özveriden kaçınmadan yolunuza devam edeceğinize gönülden inanıyorum" dedi.

Ardından mezun olan 51 öğrenciye tek tek diplomaları verildi. Öğrenciler diplomalarını alırken, tribünde oturan aileleri büyük sevinç yaşadı. Diplomaların teslim edilmesinden sonra ise öğrenciler hipokrat yemini etti. Öğrenciler ayağa kalkarak, ellerini kalplerinin üzerine, diğer ellerini de yanlarında ki arkadaşlarının omuzlarına koyarak hep birlikte yemin edip mesleğe de ilk adımı atmış oldu.

Yemin töreni sonrası keplerini hep birlikte havaya atan öğrenciler mezun olmalarının coşkusunu yaşadı.

GG,DS(EE/SSA)