Aliye Kilitçi sağlıklı bir hayat yaşarken hamile kaldıktan sonra tansiyon rahatsızlığı başladı. Kontrol altında tutulan ve ilaç tedavisi uygulanan genç kadının bir süre sonra böbrek yetmezliği sorunu olduğu ortaya çıktı. Aliye Kilitçi'nin tedavisi için tek şansının böbrek nakli olduğu belirlendi. Sağlıklı bir şekilde bebeğini dünyaya getiren Kilitçi'ye böbrek nakli için çalışmalar başladı.

NAKİL BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİ

Hikmet Kilitçi, böbreğini hayat arkadaşına vermeyi istedi ve yapılan tahlillerde nakil için herhangi bir sakınca olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine genç çift, böbrek nakli için tüm hazırlıkları tamamlayıp Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gitti. İki hafta önce de yapılan ameliyatla böbrek nakli başarıyla gerçekleştirildi. Eşinin böbreğini vermesinin ardından sağlığına kavuşan Aliye Kilitçi, "Hamile kalana kadar böbrekle alakalı herhangi bir sorunum olmadı. Hamile kaldıktan sonra tansiyon rahatsızlığım oldu. Daha sonra ilaç kullanmaya başladım. Bir süre sonra böbrek yetmezliği olduğunu, diyalize girmem gerektiğini söylediler. Bütün araştırmaları yaptık. Nakil olursam diyalize girmeden sağlığıma kavuşacaktım. Eşim de tereddüt etmeden böbreğini verdi. Şu an ben de bebeğim de eşim de sağlıklıyız" dedi.

HİÇ TEREDDÜT ETMEDİM

Hikmet Kilitçi, zor günler geçirdiklerini ve bu günleri eşiyle beraber atlattıklarını belirterek, "Eşimin bu rahatsızlığını öğrendikten sonra hiç tereddüt etmeden böbreğimin birini vermek istedim. Doku uydu ve Antalya'da nakil oldu. Eşim şu an sağlığına kavuştu. Sık sık kontrole gidiyoruz. İlerleyen zamanlarda çok daha iyi olacak" dedi.



RÇ(AÖ/AK)