Belediye Başkanı Özgen Keskin, ilçenin kentsel dönüşümü projesini Cazibe Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı. Keskin’in, 9 yıllık hizmeti boyunca yaptığı çalışmaları da değerlendirdiği toplantıda, akademisyenlerle birlikte düzenlenen çalıştayda Yıldırım İlçesi'nin sorunlarını masaya yatırdıklarını ifade etti. İlçenin kentsel dönüşüm projesinin Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu vurgulayan Başkan Keskin, Bursa Ovası’na yapılan gecekonduların bir an önce yıkılması gerektiğini belirtti.

"39 BİN EV YIKACAĞIZ, 50 BİN KONUT YAPACAĞIZ"

Keskin şöyle konuştu:

“7 yıldır buradaki çarpık yapılaşmaya nasıl çözüm getireceğimizi düşünüyoruz. 2 yıldırda akademisyenlerle birlikte nasıl bir kentsel dönüşüm yapılabileceği üzerine çalışıyoruz. Kentsel Dönüşüm Yasası'nıda inceledik buna uygun olarak Mevlana, Ulus, Yavuzsultan Selim, Arabayatağı, Hacivat, Çınarönü ve Şirinevler mahallelerinde 39 bin ev yıkacağız. 4 milyon 990 bin metrekarelik bir alan üzerine yüzde 40’ı yeşil alan yüzde 60’ı inşaat olan 50 bin konutluk bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. Biz alanları belirledik. Bir yıl boyunca bu alana kazma vurmayacağız. Bu sürede tüm vatandaşların, mimarların, mühendislerin, odaların, akademisyenlerin fikrini alacağız. Herkes projesini sunabilir.” 

2012 yılının ocak ayından itibaren bu bölgede bulunan her evin bir tuğlasının dahi tespit edildiğini belirten Başkan Keskin, vatandaşları mağdur etmeyeceklerini ifade ederek, rantın önünü keseceklerini söyledi.

"VER GECEKONDUNU, AL DAİRENİ MODELİ"

Projenin maliyetinin 12 milyar lira olduğunu aktaran Başkan Keskin, dönüşümün devlet ve belediye tarafından yapılmasının imkansız olduğunu belirterek,

“Konutlar 8-10 katı geçmeyecek. Kentsel dönüşümün devlet ve belediye tarafından yapılması imkansız. Projenin maliyeti 12 milyar lira. ‘Ver gecekondunu al lüks daireni’ modelini uygulayacağız. Vatandaşlarımızı Ankara Yolu’nun üzerinde bulunan boş konutlarımıza yerleştireceğiz. Yatırımcılarımızın da zarar etmemesi için onlara alışveriş merkezi gibi ticari bina yapabilecekleri alanlar vereceğiz. Hedefimiz 5 yıl içinde bu projeyi bitirmek. 2013’ün Nisan- Mayıs ayında ilk kazmayı vurmak isitiyoruz. 50 yatırımcımız kentsel dönüşüm projesine başladığında bir yıl içinde 50 bin konut hazır olacak” dedi.