Kırıkkale'nin bu teşvik paketinde çok önemli bir yerde olduğunu belirten Başkan Korkmaz, "Şu an tarihimizde en iyi teşviki almış bulunuyoruz. 4'üncü bölgede olmak çok önemli. Hatta Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapılırsa, 5'inci bölge sayılacak. Bir nevi 5'inci bölgedeyiz" dedi.

Gelecek günlerde avantajlı alanların açıklanacağını da kaydeden Korkmaz, "Bu teşvik paketine 62 kriter konulmuş. Sektörel çalışılmış, mükemmel bir paket olmuş. Kırıkkale olarak çevre illerin hepsinden avantajlıyız. Türkiye'de en avantajlı iliz diyebiliriz. Bu, yatırımcılar için çok önemli. Tabii ki Kırıkkale için de. Bir aya kadar müracaatların yapılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kırıkkale'nin gelişimi açısından çok önemli olan bu teşvik paketini sanayicilerle işadamlarının iyi kullanması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Yatırım konusunda avantajlar kullanılmalı. Sayın Beşir Atalay'ın da bu konuda ciddi bir desteği oldu. Kırıkkale 3'üncü bölgede iken, sayesinde son gün 4'üncü bölgeye alındık" dedi.



EG(AY/CK)