Kış aylarını Kaş'ta geçiren Kanada vatandaşı Bonita Coral Petker, 4 yıldır bel fıtığı şikayeti nedeniyle tedavi görüyordu.

Yakınları ve doktoru aracılığıyla Türkiye'deki pek çok hastanede tedavi olmak için araştırma yapan Petker, Afyonkarahisar'daki özel bir hastanede tedavisini yaptırmaya karar verdi. Burada yapılan incelemelerde Petker'da omurgada kayma, omurgada kanal sıkışması ve iki taraflı bel fıtığı tespit edildi. Petker, beyin ve omurilik sinir hastalıkları uzmanı Dr. Nizamettin Kazan'ın başkanlığındaki bir ekip tarafından yaklaşık 3 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu.

Dr. Kazan, Petker'in bel ve bacaklarında ağrı şikâyetinin bulunduğunu, kendi ülkesinde ve Türkiye'de çeşitli hastane ve kliniklere gittiğini söyledi. Petker'in kendilerine geldiğinde şiddetli bel ağrısı şikâyetini ilettiğini anlatan Dr. Kazan, "Hastamızın, bacaklarında ağrı vardı, yürüme zorluğu çekiyordu. Biz muayenesini yaptık teşhisi koyduk. Yapılacak ameliyatı kendisine izah ettik. Kendisi de bunu kabul etti. Yaklaşık 3 saat süren operasyon sonrası hastamız bugün gayet iyi. Sağlıklı ve yürümeye başladı" dedi.

MİKROCERRAHİ YÖNTEMİ KULLANILDI

Petker'in birçok kez farklı doktora başvurduğunu, ancak bir sonuç alamadığına dikkati çeken Dr. Kazan şunları söyledi:

"Kendisine ameliyatın 10-12 saat süreceği ifade edilmiş. Bundan dolayı sıkıntılıydı. 2-3 saat kadar süren bir operasyonun kendisini iyileştireceğini anlattık. Mikro cerrahi yöntemiyle fıtıkları temizledik. Ayrıca bel kaymasına yönelik, halk arasında platin koyma işlemi olarak bilinen uygulamayı gerçekleştirdik."

KANADA'DA ÇOK PAHALI

1 aydır tedavi için pek çok hastaneyi araştırdığını vurgulayan Bonita Coral Petker ise "Bu ameliyatı Türkiye'de olmak istiyordum. Çünkü Kanada'da maliyeti çok yüksek. Çok mutluyum. Yürümeye bile başladım. Doktoruma teşekkür ediyorum" dedi