Olay geçen hafta salı günü Gülveren İlköğretim Okulu bahçesinde meydana geldi. Beden eğitimi dersi için arkadaşlarıyla okulun bahçesinde toplanan 7'nci sınıf öğrencisi Haktan Karakaya, futbol oynamak için takım kurmak amacıyla bir arkadaşıyla adım atma iddiasına girdi. Küçük adımlarla birbirlerine yaklaşan iki arkadaştan Haktan Karakaya, bir anda ayağını geri çekmek isterken dengesini kaybedince kafasının üstüne düştü. Yerde hareketsiz kalan Haktan Karakaya, çağrılan 112 ambulansı ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'ne götürüldü. Bir haftadır hastanede tedavisi süren küçük Haktan, dün akşam yaşamını yitirdi.

OĞLUM DÜŞÜNCE BENİ ÇAĞIRDILAR

Okulun çok yakınında Turgutreis Caddesi'nde oturduğunu belirten baba Salih Karakaya, kazanın ardından beden eğitimi öğretmeninin kendisini telefonla aradığını söyleyerek, "Ambulans gelmeden koşa koşa okula yetiştim. Oğlum yerde hareketsiz şekilde yatıyordu. Hastaneye kaldırdığımızda doktorlar hiçbir tepki alamadıklarını söyledi. İlk muayenenin ardından gözü ışığa tepki verdiği için beyin ölümü teşhisi konulmadı. Ancak daha sonra heyet kararı ile beyin ölümünün gerçekleştiği raporu verildi. Dün akşam saat 17.30 sıralarında da oğlum hayatını kaybetti" diye konuştu.

Haktan Karakaya'nın cenazesi, bugün Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Güvenlik Mahallesi'nde bulunan Çallıoğlu Camisi'ne getirildi. Cenazede, Haktan Karakaya'nın babası Salih ve annesi Özlem Karakaya, yakınlarının yardımı ile ayakta durabildi. Kılınan cenaze namazına yakınları, arkadaşları ve 07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği üyeleri katıldı. Tabutuna taraftarı olduğu Medical Park Antalyaspor atkısı da konulan Haktan Karakaya'nın cenazesi, Uncalı Mezarlığı'na defnedildi.



ÖE(SU/SS)