Kentin Sundura Mahallesi’nde oturan ve psikolojik sorunları nedeniyle ilaç kullandığı belirtilen 29 yaşındaki G.Y. önceki gün eşi B.Y. ile telefonla konuşurken sinirlenip telefonu kapattı. B.Y. ısrarla aramasına rağmen eşinin yanıt vermemesi üzerine, bir yakınını arayarak eve gidip bakmasını istedi. Eve giden yakınının kapıyı açan olmadığını söylemesi üzerine B.Y. işyerinden eve gelirken bir yandan da polis ve itfaiyeyi arayıp yardım istedi.

Gelen itfaiye zorlayarak kapıyı açması üzerine polislerle birlikte eve giren B.Y., eşi G.Y.'yi yarı baygın yerde yatan 6 aylık bebekleri Hamdi Can'ın başında ağlarken buldu. Hemen hastaneye kaldırılan Hamdi Can bebek, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Ölümü şüpheli bulunan Hamdi Can bebeğin kesin ölüm nedeninin saptırması için cesedi Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bebeğin ölümünden sorumlu tutulan ve şüpheli olarak gözaltına alınan anne G.Y., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusunun ardından Hopa Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkarılan G.Y. hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek serbest bırakıldı. Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Hüseyin Can bebek, Hopa'nın Çamurlu Köyü’nde toprağa verildi.

Hüseyin Can bebeğin kesin ölüm raporu, Adli Tıp Kurumu raporuyla belli olacak.


AG(TM/ESM)