Kalkınma Bakanlığı ile Erzincan Valiliği'nin koordinasyonunda hazırlanan 'İşsiz ev hanımları için çocuk bakıcılığı' kursu 13 Ekim 2012 tarihinde başladı. Yaklaşık 5 ay sürecek kursta katılımcılara 120 saat teorik ve 120 saat uygulamalı eğitim verilecek. Kursiyerler, bebek yıkama, bezleme, çocuk eğitimi, gelişimi, hijyen, çocuk ruh sağlığı, ergenlik öncesi çocuk davranışları, aile iletişimi, anne-baba ve bakıcı ilişkileri konusunda eğitim alacak. Proje sonunda kursa katılanlara katılım belgesi verilecek ve kursiyerler aldıkları katılım belgeleri ile İşkur'a müracaat ederek, çalışma olanağı bulacak. 

Proje kapsamında 40 kursiyere eğitmenler eşliğinde uygulamalı eğitim verildi. Kursiyerler öğrendiği teorik bilgileri maket bebek üzerinde uyguladı. Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim üyesi ve Proje Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Mustafa Akın, "Erzincan'ın ekonomik ve sosyal yapısını da düşünerek, böyle bir proje hazırladık. Kursiyerler hem aile bütçesine katkıda bulunacak hem de kendi çocuklarını yetiştirme noktasında eğitim almış olacaklar" diye konuştu. 
Projede eğitmenlik yapan okul öncesi öğretmeni Dilek Aksu ise, "Annelere, bakıcılar çocuklara banyo, temizlik konusunda neler yapmaları gerektiğini anlattık. İlk önce teorik bilgi verdik. Şimdi uygulamalı eğitimler yapıyoruz" diye konuştu.
Kursa katılan kadınlar çocuk bakımını ve yetiştirmeyi ya kayınvalidelerinden ya da kulaktan dolma bilgilerle öğrendiklerini anımsatarak "Doğru bildiğimiz yanlışları bu kurs sayesinde öğrendik. Çocuk bakımı konusunda faydalı bilgiler edindik" dedi.


RD(KS/İD)