BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil serviste görevli doktor Oğuz Eroğlu'na yaptığı saldırı, Van Hakkari Tabip Odası tarafından yapılan yazılı basın açıklamasıyla kınandı. Açıklamada son günlerde sağlık personeline yapılan saldırılara dikkat çekilirek şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizde acil servisinde maalesef son günlerde sıkça duyduğumuz hekime saldırı olayı tekrar meydana gelmiştir. Bu sefer bu saldırının ülkemizin bir vekili tarafından yapılmış olması üzüntümüzü kat kat artırmıştır. Sözkonusu şehrimizin milletvekilinin mecliste sağlığa saldırı olaylarının soruşturulması için verilen önergede imzasının olması da son derece manidardır. Daha yeni olarak Gaziantep’te menfur bir saldırı sonucu ölen meslektaşımızın acısı taze olarak yüreğimizde iken ilimizde zor şartlarda hizmet eden acil tıp uzmanı doktorumuza yapılan bu saldırı kesinlikle kabul edilemez. Artık başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının bu yasa ve yönetmeliklerle can güvenliği kalmadığı açıkça ortaya çıkmıştır. Üst düzey devlet memuru olmamıza ve yüksek riskli görev yapmamıza rağmen, maalesef ne bir savcı, ne hakim ne polis kadar korunmamaktayız. Bizleri koruyacak etkili bir yasa, yönetmelik, kurum bulunmamakta ve var olanlar ise işletilmemektedir. Şiddete maruz kalan sağlıkçılar kendi başına kalmakta, bireysel olarak tek başına savcılıklarda, mahkeme kapılarında uğraşmaktadırlar.

Bu menfur olayın hem bölgemiz hem tüm ülkemiz için son bulmasını diler, acilen bakanlığımızın ve TBMM’nin olaya el koymasını bir an önce sağlıkta şiddeti engelleyecek tedbirler alınmasını istiyoruz. Bu olay nedeni ile Milletvekili Özdal Üçer’i kınıyor, eşi ve çocuğuna geçmiş olsun diliyoruz."


OB-(FE/AAA)