BDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu Kapan Sokak'ta düzenlenen mitinge yaklaşık 300 kişi katıldı. Seçim otobüsü üzerinde konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Uludere olayı hakkında halka ve tüm dünyaya yalan söylendiğini iddia etti. Yeni Anayasanın Kürt sorununu çözmesini umut ettiklerini belirten Kışanak, "Tayyip Erdoğan 'bu anayasayı ben geçiririm' diyorsa, bu anayasa biraz zor geçer. Çünkü Kürt halkının liderine rehine politikasını sürdürüyorsa, herkese bu ülkeyi peşkeş çekiyorsa, bu anayasa biraz zor geçer" diye konuştu.

SAKIK: GAZETECİ ZANNETİM, MEĞERSE GÜVENLİK GÜÇLERİYMİŞ

Kışanak'ın ardından mikrofonu alan Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Çok kamera gördüm. 'Medya burada bu kadar güçlü mü? Ne kadar muhabir, gazeteci var' dedim. Meğer hepsi güvenlik güçleriymiş. Kameraya alıyorlar. Ey güvenlik güçleri Anadolu'da güzel bir söz var derler ki; kargadan korkan darı ekmez. Bu halk ne baskınızdan, ne kameranızdan ne de terörünüzden korkmaz. Devletin gücünü arkanıza alarak, bu halka terör estirerek komplo kurarak bu sorunu çözemezsiniz" dedi.

Son olarak konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, AK Parti iktidarı karşısında diz çökmeyeceklerini söyledi. Hukuksuzluğa, askeri operasyonlara rağmen örgütlenerek mücadele edeceklerini anlatan Buldan, "Tüm baskılara ve zulme karşı direnmek sonu kazanmaktır" diye konuştu.

BDP mitingi, olaysız sona erdi.



SD(KS/COŞ)