BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Süleymaniye'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Kürt sorununun çözümü konusunda Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin rollerinin çok önemli olduğunu belirtti. Demirtaş, her iki liderden beklentilerinin bu rollerinin Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü içinde kullanmaları olduğunu söyledi. Demirtaş, birilerinin Kürtleri birbirine düşman etmek istediğini, bu siyasetin artık bırakılmasını gerektiğini ifade etti.

Demirtaş, bazı çevrelerin Leyla Zana'nın iyi niyetle söylediklerini bahane ederek Kürtler arasında düşmanlık çıkarmaya çalıştığını söyleyerek, Zana'nın Başbakan Erdoğan'a söylediği sözlerin şahsi görüşleri olduğunu kaydetti.

Mücadelelerde bazı isimlerin sembol olduğunu bu sembol isimlerin sorunların çözümünde büyük rol oynadığınıda söyleyen Demirtaş, "Sayın Öcalan da serbest kalıp özgürlüğüne kavuşursa, sorunun çözümünde büyük rol oynayacaktır. Hiç bir halk sembol isimlerinin zindanda olmasını kabul etmez. Barış, yalnız PKK'nın silah bırakması ile olmaz. İki taraflı silahların susturulması ile gerçekleşir" dedi.


FA(GG/AAA)