Elazığ Öğretmenevi önünde kurulan Referandum Standının önünde bir açıklama yapan Elazığ Alperen Ocakları İl Başkanı İlhan Dinç, PKK’nın meclisteki sözcüleri olan BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp bir an önce yargılanmaları için ve 28 yıldır bir türlü çözülmek istenmeyen terör illetinin bir an evvel çözülüp, idam cezasının tekrar geri getirilmesi için halkın sesine kulak vererek halkın referandumuna gittiklerini söyledi. ‘Söz Milletin’ referandumuna vatandaşın ilgisinin de oldukça yoğun olduğunu söyleyen Elazığ Alperen Ocakları İl Başkanı İlhan Dinç; "Referandumdan çıkan sonuçları genel merkezimiz aracılığıyla TBMM’ye ve yetkililere bizzat elden ulaştıracağız. Meclis'te bir an evvel ve çok acil olarak dokunulmazlığın kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Sadece BDP’lilerin değil aslında bütün milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması lazım ama biz bugün BDP’lilerin dokunulmazlığının kaldırılması için buradayız. Onların dokunulmazlıklarının kaldırılıp dağdaki PKK’yla kucaklaşmalarının hesabının sorulması için yargının yolunun açılması gerekiyor. Bunun için buradayız" diye konuştu.

DEMOKRATİK TEPKİ

Referandum sandığına ‘evet’ oyunu atan vatandaşlardan Sabahattin Çelik,"Askerimiz gidiyor, polisimiz gidiyor, bunlarla ilgilenilsin, idam kararı getirilsin. Polislere yetki verilsin, askere yetki verilsin ama bunları yapmıyorlar. Herkes koltuk peşinde, para peşinde, hırsızlık peşinde Türkiye Cumhuriyet'i bu duruma gelmiş. Bunu da yapamıyorsanız vatandaş gereğini yapar. Bakın Suriye’deki ayaklanmayı görüyor musunuz ?" dedi.

Nadire Yümlü ise; "Bu demokratik bir tepkidir. Her gün gelen şehitlerimizin artık gelmemesi tepkisidir. Meclis'te kendi vergilerimizle beslenen teröristlerin artık bizim vergilerimizle kanımızı dökmemesi tepkisidir. Bence yüreği olan, bu ülkenin vatandaşı olan sağcısı solcusu hiç fark etmez bu ilke benim diyen herkesin bir tepkisi olmalıdır. O yüzden mecliste PKK istemiyoruz diyorsanız lütfen bu kampanyaya destek olalım." diyerek, vatandaşları ‘Şehitlerimiz için bir oyu çok görmeyelim' sloganıyla oy vermeye davet etti.

Sabah saat 09.00’da başlanan referandum sonuçları akşam saat 18.00’de sandıkların açılmasıyla sona erecek. Noter huzurunda sandıktan çkan sonuçlar, BBP Genel Merkezi tarafından TBMM Başkanlığı ve AKP yetkililerine teslim edilerek, BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması istenecek.