BBP il teşkilatı tarafından Eskişehir Atatürk Spor Salonu'nda 'Fetih Gecesi' düzenlendi. Geceye BBP Genel başkanı Mustafa Destici ile yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Mehteran takımın gösteri yaptığı gecede BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuşma yaptı. Destici, "Milletler, tarihindeki büyük şahsiyetlerini ve büyük günleri gelecek nesillere aktarabildikleri sürece büyük devlet ve büyük millet olma yolunda önemli mesafeler kat edebilirler" dedi.

Fatih'i ve fetihi konuşup da Ayasofya'dan bahsetmemenin eksilik olacağını ifade eden Mustafa Destici konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ayasofya 482 sene cami olarak hizmet gördü. Fethin alemeti olarak camiye dönüştürülmüştü. Ama 1935'te ne hikmetse müzeye çevrildi ve o günden beri de cami olmayı bekliyor. Ayasofya Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre resmiyette kilise değil, müze de değil. Bilakis tam aksine camidir. Kamuoyu tarafından tam olarak bilinmeyen bir sebeple ibadete kapatılmıştır."

Bakan Ertuğrul Günay'ı eleştiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 15 Ağustos 2010 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesindeki tarihi Sürmele manastırının 88 yıl sonra ibadete açıldığını söyledi. Destici şunları kaydetti: "Yüzlerde Ortadoks Fener Rum Patriği'nin yönettiği ayinde biraraya gelmiştir. Bu ayin 88 yıl aradan sonra kliseleri restore ederek ibadete açmaya başlayan Ertuğrul Günay tarafından verilen özel bir izinle yapılmıştır. Hıristiyan Ortadokslara ayin yapılmasına müsade eden zihniyet, biz müslüman Türklerin laik devletin bütün inançlara eşit mesafede olması anlayışından hareketle yapmış olduğumuz müracaatı kayda bile almamış. Ayasofya'da namaz kılmamıza ve ibadet yapmamıza izin vermemiştir. Bugüne kadar yapmış olduğu uygulamalar ve yönetim tarzıyla ülkemizin milli kültürenden çok hırıstiyan batı kültürüne hizmet eden bu bakanı milletin derin hafızasına havale ediyoruz. Türkiye'nin binde biri kadar olmayan azınlık için bir müzede, ören yerinde ayin düzenleyenlerin 74 milyona Ayasofyayı kapattırmaları tam bir çelişki olduğunu vurgulayarak sorumluları Allah'a havale ediyoruz. Herkes bilsin ki Ayasofyasız İstanbul, İstanbulsuz Türkiye olmaz."

Terörün 27 yıldır devam ettiğini söyleyen Mustafa Destici, bıçağın kemiğe dayandığını, milletin bu konuda dayanak gücünün kalmadığını söyledi. Destici şu şekilde konuştu: "6 aydır Uludere konuşuluyor. 33 silahsız erimizi katlettiler, bu kadar konuşmadılar. Bugün millet aç ve sefilse, yüzde 70'i yoksullık sınırını altında yaşıyorsa, eğer bugün memurlara enflasyonun altında bir maaş artışı teklif ediyor ve hakem kurulu da hükümetin onay makamı gibi onaylıyorsa, burada terörle mücadelede harcanın 500 milyar doların vebali vardır. Başbakan diyor ki 'çok verdik' hele öğretmenlere. Öğretmenleri normal taşoran işçi olarak görüyor ve diyorki 'zaten ne yapıyorlar?' Öğretmenlik yapmayan öğretmenin halinden almaz. Siz 4+4+4 değil yapıp her öğrenciye bir değil 3 bilgisayar verseniz. her sınıfa 3 bilgisayar, 2 akıllı tahta verseniz öğretmeni iyi yetiştiremez ve onun özlük haklarını düzeltmezseniz eğitimde sıfır çekmeye devam edersiniz."



EK (EK/RT)