CHP'nin Cumartesi günü yapılan il kongresinde, Devrim Kök, Deniz Baykal'ın desteklediği Özer Ülken'e karşı yarıştı. 36 yaşındaki Devrim Kök kongrede kullanılan 593 oyun 263'ünü alarak İl Başkanı seçilmişti. CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal'la kongre sürecinde birlikte çalışan Özer Ülken ise 212 oyda kalmıştı.

CHP Antalya il binasında Baykal'ın fotoğraflarına operasyon, parti binasında dün yapılan görev devir teslim töreni öncesinde gerçekleşti. İl binasının önününde düzenlenen törenin ardından Devrim Kök binaya girmeden kısa süre önce partideki Deniz Baykal fotoğrafları kaldırıldı.

Parti koridorlarında asılı CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın siyasi yaşamını özetleyen fotoğraflar görevi devreden eski İl Başkanı Özer Ülken yönetimi tarafından toplandı. Fotoğrafları toplayan yöneticiler, "Koridordan geçerken birinin elini uzatıp yırtık atmasını istemedik. O nedenle kaldırdık" dedi.

Parti binasının üçüncü katında bulunan il başkanlığı makam odasında ise CHP'nin eski genel başkanları Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu fotoğrafının sağında sıralanan Deniz Baykal fotoğrafı ise yeni İl Başkanı Kök, makama girmeden önce kaldırıldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Atatürk arasında bulunan Baykal fotoğrafı çerçevesiyle alındı. Baykal fotoğrafının yerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı geçirildi.

ESKİ GENEL BAŞKANLAR KÖŞESİ

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, parti binasında CHP'nin tüm eski genel başkanlarının fotoğraflarının yer alacağı bir köşe hazırladıklarını söyledi. Siparişin verildiğini ve kısa sürede il binasında eski genel başkanlar köşesinin yerleştirileceğini kaydeden İl Başkanı Kök, "O köşe de il başkanlığı makamında olacak. Fakat il başkanının arkası için Türkiye genelinde, örgütlerde ve Genel Merkez'de nasıl bir düzenleme varsa onu yapacağız. Parti hiyerarşisine uygun bir şekilde Atatürk, CHP bayrağı ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı bulunacak" diye konuştu.

CHP'DE FOTOĞRAFLARIN DEĞİŞİMİ

CHP eski Lideri Deniz Baykal'ın istifası ve ardından 22 Mayıs 2010'da toplanan CHP 33'üncü kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa seçilmesiyle Baykal'ın memleketi Antalya'da CHP binasının toplantı salonundaki dev fotoğrafının üstü Atatürk ve İnönü'nün birlikte çekilmiş fotoğrafıyla kapatıldı. Makam odasında Atatürk, İnönü ve Baykal'dan oluşan üçlü fotoğrafın yanına CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı konuldu.



EB(SU/SS)