Batman'da 26 Şubat 2013 tarihine kadar sürecek  avlanma sezonunun açılması üzerine kentte sertifikalı 315 avcı ava çıkmaya başladı. Avcılar, bıldırcının çok olduğu bölge olarak bilinen Batman'ın Balpınar Beldesinde Belediye Başkanı Hüseyin Geylani'nin konuğu oldu. Batman Orman ve Çevre Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Doğa Koruma Milli Parklar ekibi de avcılara uyarıda bulundu. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mehmet Ercan Turan, 315 sertifikalı avcı dışında korsan avlananların idari para cezasıyla karşılanacağı söyledi. Av döneminde üveyik, bıldırcın, kum kekliği, tavşan, kaz ve ördek türü hayvanlarının avlanabileceğini belirten Turan, "Avcılardan da bir isteğimiz var. Günde 2 keklik ve 10 bıldırcın dışında av yapmamaları. Kurallara uymayanlara idari para cezası uygulayacak" dedi.

Batman'da 35 yıldan bu yana avcılık yapan Salih Sertkaya, avlanma döneminde ava çıktıklarında bazı jandarma karakollarda keyfi uygulamalarının kendilerini avcılıktan bezderdiğini ileri sürdü. Sertkaya, "Çatışma var" denilerek belli alanlara sokulmadıklarını savunurken, "Ayağımız elimize dolanıyor. Av yapmadan dönüyoruz. Her yıl ödediğimiz 110 TL'lik harç pulu ile birlikte en azından bir av tüfeğine de 8- 10 bin TL ödüyoruz. Bir de avcılık yasak da söz konusuysa vay halimize" dedi. Avcıların sorunlarını dinleyen Batman Orman ve Su Şube İşleri Müdürü Mehmet Ercan Turan ise, kuralların dışına  çıkılmamasını isterken, "Bazı karakollarda karşılaştığınız şikayetler varsa anında bize ulaşın. Korsan avcılığa izin vermeyelim. Avlanma izni olmayanla sakın avlanmayın" dedi.

Balpınar Beldesi'nden Batman Çayı kenarında eğitim amaçlı av tüfeklerini deneyen avcılar, havanın sıcaklığından avlanmayı önümüzdeki haftaya bıraktıklarını açıkladı.