Akyurt Vakfı Yaşamevi'ni ziyaret eden bürokrat eşlerine ilçe kaymakamı Mustafa Yiğit'in eşi Mehtap Yiğit ev sahipliği yaptı. Yaşamevinin yönetim kurulu başkanı Selim Bora, misafirlerini kapıda karşıladı. Emine Yüksel ve beraberindeki heyet, Yaşam Evi'nde kalan 48 yaşlıya çiçekler verip, gönüllerini aldı. Beraberindekilerle birlikte Yaşamevi'ni gezip, bilgi alan Emine Yüksel, hayatında ilk kez bir mutfağı ziyaret edip, çok hijyenik bulduğunu söyledi. Yaşamevi'nde kalan yaşlılarının el emeği, göz nuru el işleri örgülerle yağlı boya çalışmaları büyük ilgi gördü.

EMİNE YÜKSEL: ÇOCUKLARIMIZIN YANINDA YAŞAMIMI SÜRDÜRMEYİ ARZULARIM

Konferans salonunda Yaşamevi'nin sunumunu izledikten sonra konuşan Vali Yüksel'in eşi Emine Yüksel, "Yaşlı bir insanın kalması için düşünülen çok güzel bir mekan ve etkinlikler içerisinde bir Yaşamevi ile karşılaştım. Ama ben, çocuklarımızın yanında yaşamımı sürdürmeyi arzularım. Burası ne kadar güzel olursa olsun, insanın ailesinin yanında çocukları ile beraber daha geniş aile olmayı tercih ederim. Buradan evlatlarımıza çağrıda bulunmak isterim. Ne olur anne ve babalarınızın kıymetini iyi bilin. Onlar sizlerin anne ve babası. Yarın sizler de buraların misafiri olabilirsiniz" dedi.

Şehit Ümit Motor'un eşi Serap Motor'u tebrik eden Emine Yüksel, "Bakın bir şehidimizin eşi, şehit eşinin yadigarı olan şehit annesine, yani kayınvalidesi ile beraber yaşıyor, ayrılmamış. Ne mutlu şehit eşi kızımıza" dedi. Yüksel, Kaymakam eşlerinin de görüşlerini sorup, 'burada yaşamının ikinci baharını sürdürmeyi düşünen var mı?' diye sorarken, 'hayır' cevabını aldı.

Ziyaretini tamamlayan bürokrat eşleri, daha sonra Akyurt Vakfı Yaşamevi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.