1965 yılında belediye olan Gölbaşı'nda Adalet Partisi'nden seçilerek 1969 yılına kadar Belediye Başkanlığı yapan, ikinci döneminde ise bağımsız olarak girdiği seçimi tekrar kazanıp, 1973 yılına kadar başkanlık yapan Bekir Gönenç'in eşi Ruziye Gönenç, misafirlerini, ayakta karşıladı. Gönenç, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ile eşi Seher Odabaşı'na kahve ikramında bulundu. Gönenç, Gölbaşı'nı çok sevdiğini belirterek, "90 yaşıma kadar Ankara'da yaşadım, son 4 yıldır da çok sevdiğim Gölbaşı'nda yaşıyorum" dedi.

ESKİ GÜNLERİ ANLATTI

Kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ruziye Gönenç, geçmiş günleri de yadetti. Ruziye Gönenç, "Rahmetli eşim Bekir Bey ile en son Mogan Gölü çevresinde 1975 yılında gezdim. Mogan Gölü'nü çok özledim. Bekir Bey ilk belediye başkanı olduğunda Gölbaşı'nda hiçbir şey yoktu. Ne belediye makamı, ne arabası, ne de oturacak bir koltuğu. Bekir Bey, Gölbaşı'nda ilkleri başararak ilk belediye binasını kendisi yaptı. Gölbaşı'nın bugünlere gelmesinde çok emeği var" dedi.

Gölbaşı'nda geçmiş dönemde esnaf odası başkanlığı yapan Hulusi Gürpınar'ın da bulunduğu ziyarette, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve eşi Seher Odabaşı, Ruziye Gönenç'e havalar düzelince Mogan Gölü kenarında çay içme sözü verdi.



AT(AY/SS)