Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Altındağ Mahallesi'nde yaptırılan Atatürk Çocuk Kültür Merkezi, törenle açıldı. Açılışta bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Atatürk'ün dünyadaki tüm liderlere örnek olacak armağanı 23 Nisan'ı coşkuyla kutladıklarını belirtti. Belediyeye ait iki lojmanın yeniden düzenlenmesiyle oluşturulan merkezde çocuklara Türkçe, Fen Bilgisi ve yabancı dil eğitimi ile kültür- sanat eğitimi verileceğini aktaran Akaydın, merkezde bilgisayar odası, 5 bin kitaptan oluşan kütüphanenin de yer aldığını kaydetti.

MİSYONUMUZ KİNDAR ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK DEĞİL

Din eğitimine hiç bir zaman karşı olmadıklarını belirten Başkan Akaydın, laik cumhuriyette din eğitiminin aile ve çocuğun tercihi olduğunu söyledi. Akaydın şöyle konuştu:

"Bizim öncelikli misyonumuz Atatürkçü çocuklar, Atatürk'ü seven çocuklar yetiştirmektir. İşte bu açılışın önemi budur. Kindar çocuklar yetiştirmek değildir, bunun altını çizerek söylüyorum. Dileğimiz bundan sonra bu tür kurumların '4+4+4' faciasına koşul olarak yaygınlaştırılması olacaktır. Bütün sosyal demokrat belediye başkanlarına da bunu bir açılım olarak öneriyorum."

OYUNCAK DAĞITIMINDA İZDİHAM

Daha sonra Başkan Akaydın, eşi Günseli Akaydın ile merkezin açılış kurdelesini kesti. Eşiyle merkezi gezen Başkan Akaydın, çocuklarla sohbet etti. Etkinliğin ardından Başkan Akaydın, merkez binasının dışında çocuklara oyuncak hediye etti. Akaydın'ın ardından görevlilerin oyuncak dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Bazı veliler çocuklarına oyuncak alabilmek için birbiriyle yarıştı. Bu sırada görevliler oyuncağın bulunduğu sepeti alandan uzaklaştırdı. Daha sonra görevliler çocuklara tekrar oyuncak dağıttı.

GÖKYÜZÜ UÇURTMALARLA RENKLENDİ

Başkan Akaydın, Atatürk Çocuk Kültür Merkezi açılışının ardından Antalya Kültür Merkezi'ndeki amfitiyatroda düzenlenen uçurtma şenliğine katıldı. Eşi Günseli Akaydın ile çocuklara uçurtma dağıtan Akaydın, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenlikte farklı şekillerdeki uçurtmalar gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu.