Merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi'nde geçen 31 Temmuz'da meydana gelen olayda, iddiaya göre, Ertan Turgut hırsızlık yapmak için merdiven dairesine örülü delikli tuğlalardan tırmanarak 4 katlı binanın 2'nci katındaki dairenin balkonuna çıktı. Sahura kalkan ev sahibi 44 yaşındaki Nuray K., sesler duyunca kontrol için balkona geçti. Bu sırada hırsız ile ev sahibi burun buruna geldi. Ev sahibinin bağırması üzerine paniğe kapılan Ertan Turgut, 6 metre yükseklikten kendini boşluğa bıraktı. Yere dengesiz düşen Turgut'un sol ayağı burkuldu. Balkondan atlarken dokunduğu saksı da kafasına düştü.

YARALANDI, OTOMOBİLİN ALTINDA YAKALANDI

Aynı anda hem ayağından, hem başından yaralanan hırsızlık zanlısı, ev sahibinin "Hırsız var, yakalayın" diye bağırması üzerine karanlıktan yararlanıp kaçmaya çalıştı. Yapılan ihbarla olay yerine gelen polis ekibi, ev sahibi Nuray K.'nin "Yere düştü, kaçarken topallıyordu, başına da saksı indi, yaralanmış olabilir" demesi üzerine polis zanlıyı park halindeki bir otomobilin altında yakaladı. Gözaltına alınan yaralı zanlı, hastaneye götürülerek tedavi edildi. İfadesinin ardından da çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İTİRAF ETTİ

Suçunu itiraf eden Turgut, "Evin merdiven dairesinde örülü olan delikli tuğlalardan tırmanarak ikinci kata çıktım. Balkondan içeri girerken ev sahibiyle karşılaştım. Bağırınca atladım, yere ters basmışım, ayağım burkuldu. Bu sırada da kafama saksı düştü" dedi

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede sanık Turgut hakkında 'konut dokunulmazlığını ihlal ve hırsızlığa teşebbüs' suçundan 11 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.