Başbakan Erdoğan ve yanındakiler Erciş'te Karacadağ Mevkii'nde yaptırılan TOKİ konutlarının açılışının ardından merkezde, Evyap Şirketi tarafından yaptırılan ve Başbakan Erdoğan'ın annesinin adının verildiği Tenzile Ana İlkokulu ve Tenzile Ana Ortaokulu'nun açılışını yaptı. Japon teknolojisi ile 5 milyon liraya yaptırılan 34 derslikli okulun açılışına öğrenci ve veliler de katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı okul çevresinde kurulan barikatlarla tören alanına girenler tek tek arandı. Keskin nişancılar da yüksek tepelerde yerlerini aldı.

Okul açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, Van'a bir yıl içinde bu gelişiyle birlikte 4 kez geldiğini belirtti. Erdoğan, "Mevlana'nın ifadesiyle 'Dün dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım' diyor ya. Biz de yeni şeyler söylüyoruz. Şüphesiz ki ölenlerimizle çok büyük acılar yaşadık. Allah onlara rahmet eylesin. Biz kader planına inanmış insanlarız. Ve bu planını içerisinde ne varsa amenna deriz" dedi. Van, Erciş ve bölgenin 23 Ekim'de depremi yaşadığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O gecenin karanlığında biz buradaydık. Ve geldiğimizde tabi Ercişli kardeşlerimin durumu çok vahimdi. Ama bugün gözlerinizin ışıldadığını görüyorum. Artık geleceğe başka bir umutla bakıyoruz. İnşallah yeni bir dünya inşaa ediyoruz. Ercişimizde bunun güzel örneklerinden biri olacak. Konutlarıyla altyapısıyla bu adımlar atıldı. Konutların büyük kısmını gördüm mutlu oldum. Şuan çok farklı bir duygu içindeyim. Evyap ailesine Fikret Evyap ağabeyimize huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum."

"MERHUM ANNEM ERCİŞ'TE DE ANILACAK"

Yıkılan okulun yerine yaptığı okulun adına annesinin ismini verilmesinin kendisi için süpriz olduğunu belirten Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Evyap bana çok ciddi bir süpriz yaptı. Ve bu yıkılan okulun yerine inşaa ettiği okulun yerine annemin adını verdi. Merhum annem demek ki artık Erciş'te anılacak. Yani kimdir bu Tenzile Ana dedikleri zaman bir zamanlar bu ülkede başbakanlık yapmış olan Tayyip Erdoğan'ın annesiydi denilecek. Ruhuna Fatiha okunursa bu bizim ayrı bir mutluluğumuz olacak. Buna vesile oldukları için Fikret Evyap ağabeyimize ben de Allah razı olsun diyorum. Milli Eğitim Bakanımızın söylediği gibi 25 okul ve bunun sayısı da artacak. Van, bu yapılacak okullarla birlikte Türkiye standardında fiziki imkanlar itibariyle yüksek standardı yakalamış olacak. Yurtlarıyla okullarıyla. İnşallah o zaman biz Van'den birşey istiyoruz. Nedir o? Diyoruz ki üniversite sınavlarında artık Van ilk sıraları zorlayacak. Tekrar buradan tüm hayırseverlerine buradan şükranlarımı sunuyorum. Allah kazançlarında bolluk bereket versin."

Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve bakanlar milletvekilleriyle birlikte okulun açılış kurdelasını kesti. Başbakan Erdoğan daha sonra okulun içini gezdi, sınıfta öğrencilerle birlikte oturdu.

Mehmet Evyap ise Erciş'in yeniden ayağa kalktığını gördüğünü belirterek Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.