Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında hava operasyonunda ölen 34 kişi için dün Kuzey Irak'ın Erbil kentinde anma toplantısı düzenlendi. Kürt yönetimine yakınlığıyla bilinen internet sitesi Peyamder'de yeralan habere göre toplantıya, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin temsilcisi olarak katılan Türk-Kürt Dostluk Derneği Başkanı Felakettin Kakeyi, Uludere'de hayatını kaybedenlerin meşru olmayan bir savaşın kurbanı olduklarını iddia etti. Kakeyi, "Umut ediyorum bir daha böyle bir acı yaşamayız. Türkiye devletinin hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür dilemesini istiyoruz. Umut ediyorum ki Türkiye’de demokrasi ilerleme kaydeder" dedi.

Kakeyi, Türkiye ve PKK'ya da çağrıda bulunup, "30 yıldır PKK ile Türk devleti arasında bir savaş ve çatışma sürüyor ki, bu süreçte 40 bin insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor. Vuku bulan bu katliam bir savaşın soncudur ki, Türk devleti halende bu savaşı sürdürmektedir. Artık bu savaş durdurulmalı. Süresiz ateşkes ilan edilmeli ve taraflar sorun çözümü için diyalog ve görüşme yoluyla, o parçada ki Kürt sorununu çözmeliler" dedi.

Anmanın düzenlendiği salonda Erbil Kız Lisesi öğrencileri, Uludere'de hayatını kaybedenlerin anısına mum yaktılar ve ölenlerin toprağa verilirken çekilen fotoğraflarını salona astılar.


FA(GG/AAA)