Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan grup, "Hapisteki gazetecilere özgürlük" yazılı pankart açtı. Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin anlatıldığı ve 4'üncüsü düzenlenen eylemde Odatv davası kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın da aralarında bulunduğu 6 tutuklu gazetecinin gazetecilik faaliyetleri anlatıldı.


"MESLEĞİMİZ YARGILANIYOR"


Çağdaş gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay da basın açıklamasında ise gazetecilik faaliyetlerinin iddianamelere “terör örgütü faaliyeti" olarak yansıdığını savundu. Abakay, "Türkiye'de aslında ifade ve basın özgürlüğü yargılanıyor. Tutuklu arkadaşlarımızın şahsında mesleğimiz yargılanıyor. Bu davalar artık hukuk davası olmaktan çıktı, siyasi intikam davalarına dönüştü" ifadesini kullandı.


"OĞLUM BUNU HAKETMEDİ"


Barış Pehlivan'ın annesi Şahhanım Pehlivan oğlunun 16 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, "Oğlum bunu haketmedi. Hem de hiç. Bunun bedelini kim ödeyecek? Bütün Türkiye'ye, yabancı basına sesleniyorum bunun bedelini kim ödeyecek. Anne olarak isyan ediyorum. Türkiye'de özgürlük yok. Hepimizin telefonları dinleniyor, aile diye birşey yok. Oğlumla gurur duyuyorum. O bir karıncayı bile incitemez. Oğlum kimsenin kalbini kırmadan yazılarıyla, haberleriyle Odatv'de çalıştı. Oğlum gazeteciliği kötü niyetle kullanmadı. İsyan ediyorum, oğlumun bir an önce çıkmasını istiyorum" diye konuştu. Açıklamaların ardından eylem sona erdi.