Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlama sonucu kaybolan 10 işçiden birinin daha cesedi bulundu. Böylece cesedi bulunanların sayısı 4'e çıkarken, 6 işçi aranıyor.

24 Şubat'ta barajın derivasyon tünelinin kapağının patlaması sonucu kaybolan işçilerden 3'ünün cesedi daha önce bulunmuştu. Diğer işçiler Latif Değirmenci, Erdal Demirelli, Mehmet Yılmaz, Hasan Bolat, Veli Damaksız, Selahattin Aral ve Necmettin Karayiğit'i arama kurtarma çalışmasına bugün sabah erken saatlerde tekrar başladı.

Barajın önündeki nehir yatağında oluşan toprak yığınında iş makinelerinin yardımıyla aramalar sürerken, enerji üretimi yapılan tribünden suyun çıktığı bölümde oluşturulan toprak setin içerisindeki suyun ise önemli kısmı pompalarla boşaltıldı. Ekipler, suyun boşaltılmasıyla sığlaşan alanda, su üzerindeki ağaç parçalarını ve çeşitli atıkları temizleyerek, arama çalışması yaptı. Burada kayıp işçilerden birine ait olduğu belirtilen bir ceset bulundu. Ekipler, su ve çamur içindeki cesedi çıkartmaya çalışıyor.

Bu arada, barajın üzerinde kurulu olduğu Göksu Nehri'nin debisinde artış görüldüğü, bunun yağmur ve eriyen kar sularından kaynaklandığı öğrenildi. Debinin artmasının, nehir boyunca arama çalışmalarını yürüten ekiplerin çalışmasını zorlaştırdığı belirtildi.

AİLELER GERGİN

Kayıp İşçi yakınları ise aramaların devam ettiğini ancak yetkililerin kendileri ile ilgilenmediğini savunuyor. Kendilerine bilgi verilmediğini savunan işçi yakınları, başka kentlerde olan kaza ve doğal afetlerde bölgeye Başbakan ve bakanların gittiğini ve arama kurtarma çalışmalarının daha geniş yapıldığını iddia ediyor.

Baraj kazasında hayatını kaybeden işçilerden Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci ve Erkan Yeğen'in cesetleri daha önce bulunmuştu.



MK(OA/AAA)(FOTOĞRAF)