Balıkesir'de önce, belediyeyi eleştiren haberleriyle dikkat çeken Ayna Gazetesi'nin muhabiri İsmail Koca, Eyüpspor-Balıkesirspor maçına giderken, Balıkesirspor'un gazetecilere tahsis ettiği belediye minibüsünden indirildi. Ardından Belediye Başkanı İsmail Ok'un, belediyenin yapımı devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere düzenlediği geziye 'yanlışlıkla' davet edilen Gazete Balıkesir Haber Müdürü Mustafa Sütçüoğlu benzeri bir davranışla karşılaştı. Belediye basın birimindeki görevli Seda Kaplan, Ayna gibi belediyeye yönelik eleştirileriyle dikkat çeken Gazete Balıkesir'in 'yasaklı' olduğu için Sütçüoğlu'nun olayı takip edemeyeceğini söyleyerek, otobüsten inmesini istedi. Sütçüoğlu, toplantıya maille davet edildikleri için katıldığını söyledi. Tartışmalar sonrası belediye basın biriminin Gazete Balıkesir'in Yazıişleri Müdürü Atilla Kaya'yı bir başka gazetede çalışıyor sandığı için gazeteye maille davetiye gönderdiği ortaya çıktı. Bu tartışmalar sonrası bazı basın mensupları meslektaşlarına destek vermek için otobüsten indi.

BAŞKAN’DAN BAŞBAKAN ÖRNEĞİ

Bu arada otobüsün yanına gelen MHP'li Başkan Ok, iki gazetenin şahsı ve arkadaşlarıyla ilgili “Küfürden de öte' gerçekdışı ve hakaret dolu yayınlar yaptığını iddia etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bazı gazete ve TV kanallarını Ak Parti kongresine davet etmediğini anımsatan Başkan Ok, kendilerinin bu kararına da saygı gösterilmesini, anlayışla karşılanmasını rica etti. Bazı muhabirler bunun üzerine Sütçüoğlu ile belediyeden ayrılırken, bazıları da geziye katıldı.

GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), belediyenin kentteki iki yerel gazeteye, belediye çalışmalarıyla ilgili toplantı ve gezilere katılmalarının engellenerek yasak getirmesini “Halkın haber alma özgürlüğüne engelleme' olarak değerlendirdi. Balıkesir Belediyesi yönetimi, ayrımcılıktan vazgeçmeye çağırıldı.