Olay, dün akşam Aziziye Köyü'ndeki Çaka Jandarma Karakol Komutanlığı'nın önünde meydana geldi. Nöbet izninde olan Uzman Çavuş Osman Erdoğan, oltayla görev yaptığı karakolun önündeki kayalıklarda balık tutarken misinası takıldı. Üzerindeki kıyafetleri çıkararak misinayı kurtarmak için denize giren Erdoğan, akıntıya kapılıp aniden gözden kayboldu. Karakoldaki askerler ve arkadaşlarının durumu fark ederek haber vermesi üzerine olay yerine AFAD, Emniyet, Jandarma ve sualtı grup amirliğine bağlı arama kurtarma dalgıç ekipleri geldi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken Osman Erdoğan'ın arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

Erdoğan'ın ev sahibi ve aynı zamanda Aziziye Köyü Muhtarı olan Fatma Yalçın da "Kendisine 'Gitme niye gidiyorsun' dedim. Oltayı aldı balık tutmaya gitti. Yarım saat sonra denize düştü dediler" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Yaklaşık 4 saatlik aramanın ardından Uzman Çavuş Erdoğan'ın cesedi ekipler tarafından sudan çıkarıldı. Erdoğan'ın cesedi, ambulans ile otopsi yapılmak üzere Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kayseri nüfusuna kayıtlı olan ve bekar olan Erdoğan'ın 5 yıldır uzman çavuş olduğu, 3 yıldırda Çaka Jandarma Karakolu'nda görev yaptığı belirtildi.



NK(MS/BT)